Votava (LEV 21): Pochod na Východ je poučením i varováním

20.06.2016 17:21

Před 75 lety, 21.června 1941, Německo se svými satelity přepadlo SSSR. Zákeřně a s nebývalou krutostí si hodlalo porobit po Československu, Polsku a Jugoslávii i další slovanské národy, které měly být v zájmu nového nacistického uspořádání Evropy, vyhubeny či zotročeny.

Votava (LEV 21): Pochod na Východ je poučením i varováním
Foto: Archiv
Popisek: NS - LEV 21

Ani po 75 letech nelze zapomenout na milionové oběti tohoto válečného tažení proti národům SSSR, na tisíce vypálených měst a vesnic, na zcela rozvrácenou ekonomiku. Nelze také zapomenout na obrovské úsilí sovětského lidu zastavit toto německé tažení Evropou. Osud evropských národů ležel před 75 lety na hrdinství sovětských občanů.  

Při snaze nových vykladačů dějin, je třeba zdůrazňovat, že národy SSSR nesly největší tíhu této války. Jakékoliv dnešní pokusy o vytváření nového dějinného výkladu, nebo zcela záměrného přebarvování historie, jsou urážkou milionů nacistických obětí.

Tuto skutečnost nedávno v Terezíně připomenul i Milan Štěch, předseda Senátu PČR: „Národ, který se neustále pokouší nějak zkreslovat svoje dějiny v zájmu současných politických potřeb – ať domnělých, nebo skutečných, takový národ neví, kde stojí a za čím si stojí. “  

Za mlčení evropských politiků se kolem Ruska budují nové vojenské základny, do NATO se verbují další státy, Evropou projíždějí směrem na východ, obrněné kolony americké vojenské techniky… Místo dialogu se stupňují protiruské sankce, v médiích se vyrábí protiruská nenávist. V duchu nového výkladu dějin se pak kácí pomníky obětí i hrdinů této války, z obětí se dělají viníci, z viníků pak hrdinové. To vše může vést k návratu studené války, tedy k další eskalaci válečného napětí. Nelze zakrýt, že Evropa stojí opět na pokraji nové války. 

Československo bylo první obětí německé rozpínavosti. Našim politikům sdělujeme, že jako Češi jsme nestavěli protiruské legie. Naopak českoslovenští zahraniční vojáci byli ti první,  co se postavili po bok Rudé armády proti německým okupantům. Svůj hrob v Československu našlo 140 tisíc sovětských vojáků. Tisíce našich hrdinů padlo na společné cestě od Sokolova, přes Kyjev, Charkov, Bílou Cerkev, Duklu, až do Prahy. Nezapomínejme! 

V mohutných prostorách Ruska našlo svůj hrob i několik milionů německých, italských, maďarských, či rumunských vojáků a dalších německých spojenců. Na to také nezapomínejme a varujme! 

V úctě k padlým varujeme před novým tažením proti národům Ruské federace. 

Přemysl Votava
(člen předsednictva NS-LEV21) 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Chceme všestranně podpořit pracující rodiny s dětmi a stimulovat porodnost

6:23 Rozvoral (SPD): Chceme všestranně podpořit pracující rodiny s dětmi a stimulovat porodnost

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci…