Votava (LEV 21): Pokřikujte, vyhrožujte, Novorusko bude kráčet dál …

03.11.2014 16:25

Před týdnem na Ukrajině proběhly dlouho připravované volby. Byly pod dohledem medií, ale i ukrajinské armády, přesto prý byly svobodné a demokratické. EU nevadilo, že na východě Ukrajiny řinčely zbraně, vybuchovaly granáty. Hořely domy, umírali lidé. Kandidáti jiného názoru, byli vhazováni posměšně do kontejnerů. Byly to svobodné volby?

Votava (LEV 21): Pokřikujte, vyhrožujte, Novorusko bude kráčet dál …
Foto: Oldřich Szaban
Popisek: Billboard Lev 21

Proč týden po volbách Ústřední volební komise v Kyjevě, stále nevydala oficiální výsledky? Stále se počítá? Mělo by to jít přitom rychle, protože účast voličů i přes mediální masáž a vlastenecké výzvy, byla „mizerná“, tedy Kyjevem přiznaných 50% a na východě Ukrajiny dokonce pod 25%. Lidé z protestu či nezájmu zůstali doma. Ale přesto spokojenost s výsledky byla,…. ve volbách zvítězili ti, co měli zvítězit. Dle politiků na západ od Kyjeva, volby byly tedy „OK“. Spokojenost zavládla, jak v EU, tak v NATO. S úsměvem lze říci o těchto volbách, že větší strach než z volebních výsledků, měl Kyjev z příjezdu Dědy Mráze a Sněhurky.

Týden po těchto „svobodných“ volbách, jsou nyní středem pozornosti západních vykladačů demokracie, volby v Novorusku. Tedy na Doněcku a Luhansku, v oblastech, kde již půl roku dobrovolníci bojují proti mnohonásobné přesile elitních jednotek Kyjeva. Ukrajinská armáda ostřeluje, bombarduje, snaží se porazit, vyhladovět Novorusii. Umírají tisíce civilistů, hoří školy, nemocnice…..Nedostává se potravin, léčiv… Milion uprchlíků…Dobrovolníci bojují za svou vlast tak, jako před 70lety proti německým okupantům. Je příznačné, že západní státy dnes mlčí k této humanitární katastrofě. Nepřišel od nich jediný kamion s pomocí pro tyto válkou zasažené východní oblasti. Jen rady, strašení a kritika. Tito vykladači demokracie, zapomínají na Kosovo, bombardování Jugoslávie, na Libyi, Irák, Afghánistán….

Stateční obyvatelé Novoruska své volby berou velice vážně. Věřím, že válkou trpící obyvatelé, často z vybombardovaných domovů, přijdou ke svým volbám. Jsou to jejich volby, je to jejich vzkaz Kyjevu, ale i EU, USA. Účast voličů přes létající granáty, minometné ostřelování měst, bude vyšší než v těch „svobodných“ kyjevských volbách.

Mediální strašení Ruskem u našich občanů již nezabírá. Lidé mají svou historickou paměť. Pozorně a se zájmem budeme sledovat volby v Novorusku. Novorusko bojující o svou samostatnost a svobodu, má naše velké sympatie. Vždyť Československo a další slovanské národy si také svoji svobodu musely před 96lety vybojovat na bojištích Velké války. Naši legionáři jsou toho dokladem. Rozbíjeli nenáviděné Rakousko – Uhersko.

Novorusko půjde svoji cestou, vybojuje si svobodu. Přes nenávistnou mediální kampaň, nakonec zvítězí. Štěkejte, vyhrožujte, Novorusko bude kráčet dál!

Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vasevec.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

13:04 Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prostorám ruské školy v Bubenči.