Votava (LEV 21): „To se nám to hoduje, když nám půjčují….!“

02.06.2017 13:14

Nedávno jsem si vzpomněl u televize na tento slavný výrok feldkuráta Katze. Ten si také půjčoval od všech kolem, půjček si užíval, ale dluhy nevracel...

Votava (LEV 21): „To se nám to hoduje, když nám půjčují….!“
Foto: archiv
Popisek: Přemysl Votava, Národní socialisté

Stalo se tak, v souvislosti se zprávou v médiích, že státní dluh ČR činí přibližně 1. 8  bilionu kč. Dozvěděl jsem se také, že i naše domácnosti žijí stále více na dluh.  Na provoz domácností jsme si od bank půjčili téměř 2 biliony kč. Naši spořiví předkové by nad tím zakroutili hlavou s dovětkem,  že si žijeme  nad poměry.

Chudobu nejspíše zakrýváme půjčkami. Jak je jednoduché, si dnes půjčit. Za vypůjčené peníze si můžeme již zítra  vyjet s rodinou na exotickou dovolenou,  můžeme si koupit dárky na Vánoce, domácnost si obohatit o tu nejlepší televizi, dětem za vysvědčení koupit mobil té nejlepší  značky….. To se nám to hoduje, když nám banky půjčují.

Před 10 lety nás ministr financí Kalousek strašil státní složenkou, kolik dluží každý z nás…. Byl to volební hit. Vše rychle ztichlo, půjčuje se dále,  dluhy domácností ještě více narostly. Ten, kdo si nepůjčuje je vydáván za podivína. A ten „šetřílek“  co nosí uspořené peníze do banky, je potrestán nulovým úrokem.

Milion se stává pouhým drobným. Miliarda sem, miliarda tam a už jsme v bilionech….. Nabízí se zde otázka kolik, že ten bilion má vlastně těch nul. Jednou v televizní debatě premiér Nečas nachytal Sobotku, zda ví, kolik nul má bilion….. Jak to dopadlo není podstatné, Sobotka asi dlouho pátral v paměti, vydoloval z ní těch dvanáct nul,  co je ale zrůdné, jak si bez obav půjčujeme. Jsme k tomu dokonce vedeni reklamou. Reklama na nás útočí,. banky se v nabídce předhání…

Půjčit si na vše, je normální, stává se z toho životní styl. Bez pracovního přičinění si můžeme užívat blahobytu z půjček. Pravda, ten vypůjčený  blahobyt jednou skončí, ale koho to zajímá. Následky jsou potom strašné, půjčky na půjčky, ….. najednou zazvoní exekuce a pohádky je konec. Je alarmující, že tento styl hospodaření přenášíme na své děti. Šetřit do prasátka se už nemusí…. 

Následně za exekucí přichází rozpady rodin, nárůst počtu lidé bez domova, roste počet sebevražd,  s exekucemi přichází ztráta zaměstnání, k tomu pak dopady i na děti a nezletilé….Z důvodů sankcí a splátek, se děti z těchto rodin dostávají do neřešitelných situací. Rodiny, častou neúplné, pak nemají peníze na školní obědy, na lyžařské tábory, na sportovní kroužky, na letní tábory, na kulturní vyžití, na školní potřeby, …děti se stávají terčem posměchu, narůstá sociální diskriminace.

Dle vládní statistiky již dnes tisíce dětí dostává školní obědy zdarma. Toto číslo, ale není celoplošné,  sociálně postižené rodiny se tímto svým stavem nerady chlubí…. Je to tedy jen ta pověstná špička ledovce. Chudoba se tak, stále více se dobývá do našich domácností.  Na 10% obyvatel ČR již dopadá chudoba.  Toto číslo je jistě šikovně upravené, dle tabulek bruselských úředníků z EU, ale i tak je toto číslo stále více burcující…… Dnes jsou to vypůjčené biliony, zítra triliony…..

Přemysl Votava (Praha)
(mpř. Národní socialisté)

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bartoš: Vůle v České republice mít vlastnické bydlení je zakořeněná

23:07 Ministr Bartoš: Vůle v České republice mít vlastnické bydlení je zakořeněná

Projev na 23. schůzi Senátu ČR 17. dubna 2024 k návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 211/2000 Sb.,…