Votava (LEV21): „Ďolíček nedáme!“

11.03.2016 4:31

Bohemians 1905 a jejich Ďolíček, to je ten příběh, který obletěl celý fotbalový svět.

Votava (LEV21): „Ďolíček nedáme!“
Foto: Archiv
Popisek: NS - LEV 21

Boj o staleté tradici a kousku té zeleně.  Vršovický klub  s bohatou historií, který si své jméno a symbol, klokana ve znaku, přivezl z legendární cesty po Austrálii v roce 1927.  Tento klub stál vždy v pozadí pražských S+S,  musel bojovat o své místo na fotbalovém nebi.

V roce 1983 se vršovický klub Bohemians dokonce stal mistrem ligy Československa. V témže roce se probojoval do semifinále Poháru UEFA. Jeho dnešní prezident, internacionál Antonín Panenka, se stal fotbalovou legendou a jeho pověstná bělehradská desítka, přinesla Československu zatím jediný titul mistra Evropy..

Příběh tohoto tradičního pražského klubu, s více než stoletou historií, je možná již na konci. Zmizí další ligový klub se slavnou historií ? Stadion ve Vršovicích,  zvaný Ďolíček,  se stane  tučným soustem pro projekty delevoperů za tichého přihlížení pražské radnice ? Fanouškové, ti co sbírali korunu ke koruně a řádech milionů korun zachránili klub, zůstanou osamoceni,  nejsou pro ně soupeřem.

Smutný osud vršovického Ďolíčku,  je jen obrazem stavu péče o tělovýchovu a sport v Praze.

Tak to je ta naše Praha, město sportu….!

Nedostupnost sportu padá na vrub pražských radnic. Ty doby, kdy se po Praze proháněly za míčem tisíce dětí,  jsou pryč.  Zmizely kluby i  bývalé plácky. Rodiče  dnes vláčí své děti za sportem na okraj Prahy. Sport se stává drahým i pro školní děti. Na ty lyžařské školní zájezdy, mnohdy rodiče ani nemají….. Obézní děti, se stávají problémem pro zdravotnictví i školství.

Klokani z Vršovic boj nikdy nevzdali, budou bojovat o svůj Ďolíček.

Udělejme vše pro zachování tradice a kousku té zeleně v Praze!

Přemysl Votava
Praha 
v Ďolíčku od roku 1953 - ?
     

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

David (SPD): Macron prý chce nahradit von der Leyenovou

17:17 David (SPD): Macron prý chce nahradit von der Leyenovou

Informace na svém veřejném facebookovém profilu o údajných ambicích francouzského prezidenta Macrona…