Votava (LEV21): „Ďolíček v ohrožení!“

15.03.2016 4:30

Bohemians 1905. Příběh tohoto tradičního pražského klubu, s více než stoletou historií, je možná již na konci. Zmizí další ligový klub se slavnou historií?

Votava (LEV21): „Ďolíček v ohrožení!“
Foto: Archiv
Popisek: NS - LEV 21

Stadion ve Vršovicích,  zvaný Ďolíček, se stane  tučným soustem pro projekty delevoperů za tichého přihlížení pražské radnice ? Fanouškové, ti co sbírali korunu ke koruně a řádech milionů korun tak zachránili svůj klub, zůstanou asi osamoceni,  nebudou tak pro developery soupeřem.

Bohemians 1905 a jejich Ďolíček, to je ten příběh,  který obletěl celý fotbalový svět. Příběh o staleté tradici a kousku té zeleně ve Vršovicích, tedy  o vršovickém klubu  s bohatou historií, který si své jméno a symbol, klokana ve znaku, přivezl z legendární cesty po Austrálii v roce 1927.  Tento klub stál vždy v pozadí pražských S+S,  musel stále bojovat o své místo na fotbalovém nebi. Přesto v  roce 1983 vršovický klub Bohemians se stal mistrem ligy Československa. Smutný osud vršovického Ďolíčku,  je jen obrazem stavu péče o tělovýchovu a sport v Praze.

Tak to je ta naše Praha, město sportu….?

Nedostupnost sportu v Praze padá na vrub pražských radnic. Ty doby, kdy se po Praze proháněly za míčem tisíce dětí,  jsou pryč.  Zmizely kluby i  bývalé plácky. Rodiče dnes vláčí své děti za sportem někam na okraj Prahy. Sport se stává drahým i pro školní děti. Na  lyžařské školní zájezdy, mnohdy rodiče ani nemají….. Obézní děti, se stávají problémem pro zdravotnictví i školství…

Praha by měla sportu a i té 100leté tradici pomoci. 

Věřím, že klokani z Vršovic svůj boj o tradici a o svůj Ďolíček nevzdají.

Přemysl Votava
NS- LEV21

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Rakušanova kolaborace na migračním paktu

8:14 Mašek (ANO): Rakušanova kolaborace na migračním paktu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ministru Rakušanovi.