Votava (LEV21): O myši, která řvala

08.11.2015 12:16

Pobaltské státy ve službách Třetí říše.

Votava (LEV21): O myši, která řvala
Foto: NS - LEV21
Popisek: NS - LEV21, logo.

Skoro až úsměvné. Dozvěděli jsme se v mediích, že tři malé pobaltské státy, tedy Litva, Lotyšsko a Estonsko  nedávno uzavřeli v Rize jakousi dohodu, o společném postupu proti RF, tedy při vznášení požadavků za údajné škody v letech 1940 – 1991. Vznáší se otazník, mají tak krátkou paměť, nebo jsou ve vleku nového snu o své velikosti.  Nebo vycítily možnost, jak se opět připomenout svým ochráncům, mecenášům. Ostatně mají to v tradici. Nevadí jim, že budou směšní, jen když budou opět sloužit,…. tak jako před 70lety. Proto ten velký řev.

V návaznosti na jejich dnešní „myší“ řev jim musíme připomenout jejich včerejší lokajskou službu.  Stačí si totiž osvěžit paměť, otevřít historii a přečíst si krutá historická fakta o jejich podílu na válečném šílenství.  Za jejich válečnými zločiny, jsou statisíce nevinných obětí.

Když 22.června 1941 německá vojska vpochodovala do Pobaltí, velká část obyvatelstva  vítala své nové „osvoboditele“. Goebbelsova propaganda jásala nad tímto nadšením.  V  Pobaltí začala následně štvanice na židovské obyvatelstvo. Pobaltí v té době prožívalo svůj sen o své velikosti. Do válečného tažení proti Sovětskému svazu se hlásili tisíce dobrovolníků. Vznikaly legie, prapory i divize SS, pro velké tažení na Východ.   

Ve službách Třetí říše sloužili Litevci, Lotyši i Estonci. Mnozí  až do hořkého konce. Pobaltské státy se výrazně podílely na válečném tažení ve službách Třetí říše proti SSSR. Čísla  hovoří jasně ! V procentech, tedy k počtu obyvatel těchto malých států, dokonce významně.   Litevců sloužilo v jednotlivých ozbrojených složkách 37.000. Lotyšů ze zapojilo až 165.000, včetně dvou divizí SS. Přesněji v 15. a v 19. granátnické divizi SS jich sloužilo na 30.000.  Také Estonců sloužilo kolem 90. 000, u 20. estonské dobrovolnické divize SS na 13.000.  Musíme jim také připomenout i zvěrstva,  kterými se  podíleli na vyvražďování  obyvatel židovské národnosti, Dle soudobých historiků to udělali v Pobaltí skoro na 100%.   

Dnes za tichého přihlížení jejich ochránců, mecenášů v Pobaltí pochodují váleční veteráni, či jejich pohrobci, se standartami své bývalé slávy ve  službách Třetí říše.  Prožívají opět svůj sen o nepostradatelnosti. V mnohém to dnes připomíná starší anglický filmu o „Myši, která řvala“, s Peterem Sellersem,  tedy o válce nejmenší země světa, proti USA.

Jsme sice směšní, ale píše se o nás.   

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Vystrčil: Problém je hlavně to, že spotřebováváme víc, než je nutné

10:21 Senátor Vystrčil: Problém je hlavně to, že spotřebováváme víc, než je nutné

Klimatická změna, přijetí eura nebo svoboda volného pohybu – témata, o kterých ve Sněmovně u výročí …