Votava (LEV21): Schwarzenbergův sen o maršálské holi

23.09.2014 13:31

Sen o maršálské holi, ve sněmovně probudil spícího pana knížete k činnosti. Jeho neúspěšné tažení na Pražský hrad, má vystřídat válečné tažení na Východ.

Votava (LEV21): Schwarzenbergův sen o maršálské holi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Schwarzenberg

Praporečník pravice, kníže Karl Schwarzenberg, svolává přes media české šiky k tažení na Východ. Na jeho výzvu, místo očekávaných protiruských davů, přišly jen drobky těch nejvěrnějších. Tradičně naši známí Štětinové, Kocábové, Fištejnové, …. Jejich protiruská mediální rétorika je stále stejná. Manipulace s veřejným míněním se v ČT stupňuje. Kdo má jiný názor, je skandalizován. Schytal to i prezident ČR. Měl jiný názor na vývoj na Ukrajině…… Přes tlak medií, je účast na nové křížové výpravě proti Rusku skomírající. Strašení ruským bubákem nepomáhá.

My Češi máme dobrou paměť. Nezapomínáme na Kosovo, které bylo státy NATO vyrváno Srbsku. Nezapomínáme na vojenské tažení NATO proti Libyi, Sýrii, Iráku…. To vše, velice často bez mandátu RB OSN. Tam i dnes umírají tisíce nevinných. Bomby, ani tanky nic nevyřešily. Naopak strach přichází do Evropy.

I proto české šiky se nechtějí podílet na tomto novém tažení proti Rusku, za jeho surovinami, lidskými zdroji. To vždy agresory lákalo, jsou to stejné tužby, jako v minulosti. První světová válka, druhá světová válka, místo slibovaného vítězství se rozpadly velmocenské říše. Za válečným běsněním zůstaly desítky milionů mrtvých. Zůstala zničená ekonomika, zejména východní Evropy.

Slovanské národy nesly největší tíhu těchto válek. To opět chceme opakovat válečné hrůzy ? Dnes na východní Ukrajině hoří města. Granáty ničí, často nově postavenou infrastrukturu. Doněcké letiště nedávno postavené pro účely ME v kopané, je denně bombardováno. Školy, nemocnice, teplárny jsou záměrně ničeny. Lidé živoří ve sklepeních bez energií, potravin, bez zdravotnického zázemí. Ti co mohou, prchají do bezpečí. Tedy za hranice Ukrajiny, do Ruska. Ruská federace výrazně pomáhá s humanitární krizí v Donbasu. Naopak česká vláda s pomocí tápe. Ranění z Majdanu byli v ČTV v přímém přenosu, naopak ranění, či strádající lidé z Doněcka, Luhansku, jsou vládou ČR zapomenuti.

Ze snu probuzený pan kníže opět konstatuje, že na ty husitské Čechy, není spolehnutí. České šiky nechtějí na východní tažení pod praporcem knížetem Schwarzenberga. S Čechy měl své zkušenosti i německý vůdce před 75lety. Jeho Velkého tažení na Východ se Češi nezúčastnili na rozdíl od mnoha evropských dobrovolníků, kteří sloužili v jednotkách SS. Naopak ti „nespolehliví“ Češi, se vydali společně s Rudou armádou k osvobození své vlasti. Bojovali proti Velkoněmecké říši. Tisíce je jich pochováno na východních bojištích. Leží i na Ukrajině u Charkova, Sokolova, Kyjeva, …. I přes záměrné odstraňování válečných památníků, přemalovávání dějin, na tuto skutečnost nezapomínáme. Proto také odmítáme nové křížové tažení na Východ!

Přemysl Votava

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vasevec.cz

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jurečka (KDU-ČSL): Plán, jak pomoci naplnit peněženky pracujících rodin

15:14 Jurečka (KDU-ČSL): Plán, jak pomoci naplnit peněženky pracujících rodin

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prorodinné politice KDU-ČSL