Votava (LEV21): Slzy, na které nezapomínáme

24.09.2015 12:39

V těchto dnech si připomínáme, tragické události v září roku 1938.

Votava (LEV21): Slzy, na které nezapomínáme
Foto: archiv
Popisek: Přemysl Votava, Národní socialisté

Před 77 lety 23.září byla provedena v Československu mobilizace. Národ vystoupil jednotně proti snahám západních mocností předhodit Československo hitlerovskému Německu. Přesto přišel za pár dnů Mnichov. Vojákům i občanům tehdy tekly slzy nad zradou spojenců. Dnes se tato skutečnost příliš nepřipomíná. Je naopak snaha zapomenout na události kolem Mnichova 1938. Tedy i na podíl Polska, či Maďarska při porcování Československa Německem.   

Novodobí vykladači dějin  často kladou Dr.Edvardu Benešovi za vinu, že měl vystoupit vojensky proti Hitlerovi. Československo se prý mělo v září 1938 bránit. Se zbraní v ruce bojovat proti nacistickému Německu, ale i polofašistickému Polsku, či Maďarsku. Bojovat i proti vůli dalším účastníkům Mnichova,  tedy Itálii, Anglii, Francii. Události měly tragické pokračování, světovou válku …. Ani dnes nezapomínáme na mnichovskou zradu, kterou vykonaly na Československu tehdejší naši spojenci, Anglie a Francie.
 

Dr.Edvard Beneš je novodobými mudrci často skandalizován za svá rozhodnutí v roce 1938, ale i za poválečný vývoj v ČSR. Tedy i za odsun Němců, nebo za únor 1948. Mnohé bylo již tisíckrát osvětleno, přesto útoky na Dr. E. Beneše trvají. Dnes se nabízí srovnání….

Je skoro symbolické, že i nyní v zářijové dny se opět rozhoduje o suverenitě našeho národa. Tentokráte ne v Mnichově, ale v Bruselu. Opět u toho sedí stejné mocnosti, jako před lety roku 1938.

Ti novodobí mudrcové mají dnes možnost vystoupit proti Bruselu na obranu vlasti. Postavit se tedy proti ztrátě naší suverenity. Mají to lehčí než to měl Dr.Edvard Beneš v září 1938.  Nebudou platit životy ani majetkem.

Československo tehdy také stálo osamoceno proti celé západní a střední Evropě. Po Mnichovu přišel Drang nach Osten. Tedy tažení na Východ. 

Doba se rozhodně změnila k lepšímu. Přesto na mnichovské slzy v září 1938 nezapomínáme.

Přemysl Votava
České národní sdružení 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

12:05 Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k opatřením proti HHC a podobným drogám.