Votava (LEV21): Turecká velká bota v Iráku

10.12.2015 6:27

Irák označil vstup turecké armády na své území za agresi. Byla porušena suverenita tohoto státu. Zároveň, jde o agresi státu NATO proti Iráku.

Votava (LEV21): Turecká velká bota v Iráku
Foto: Archiv
Popisek: NS - LEV 21

Jak se zdá „Turek“ chce být viděn, slyšen, chce být chválen. Nedivme se, zjistil, že mu to prochází, dokonce je na chvilku akčním hrdinou. Stačí se ozvat, případně si zaplakat, … a už se sypou do jeho státní kasy miliardy z EU. A jako soused Ruské federace, je veledůležitým členem NATO. A proto i přes své přešlapy si „Turek“ užívá si svých pověstných pět minut slávy. Je nedotknutelný a svou početnou armádou pro NATO nenahraditelný.    

Nedávno sestřelil ruské letadlo Su-24 na Sýrií, sklidil za tento „úspěch“ potlesk od americké režie. Teprve potom se ale zamyslel a zjistil co způsobil. Turek znejistěl, zakoktal se,… americká  režie mu moc neporadila, tak hledal cestu, jak z té šlamastiky ven. Nakonec sklopil hlavu, přiznal barvu…..A tak se i stalo, že v (zahraniční) TV jsme krátce po sestřelu letadla RF sledovali pietní akt, turecká čestná vojenská jednotka nesla rakev s hrdinou RF pilotem Olegem Peškovem. Salutující turečtí důstojníci, vzdávali poslední čest ruskému hrdinovi, který položil svůj život v boji proti ISIS. Dnes již víme, že byl zákeřně zavražděn. Svůj podíl na této vraždě má vedle Turecka i NATO.  

Jiný by zalezl a čekal, až se zapomene na tuto zbabělost.  Turek je ale z jiného těsta, než my ostatní. Krátce po této ostudě vyrazil k sousedovi. Jeho armáda poskytla  bratrskou pomoc Iráku. S nezvanými hosty máme my Češi své historické zkušenosti. Jak z roku 1939, tak i z roku 1968. Musíme se tedy ozvat. 
Dnes je z toho Turek zase celý zmatený. Včera hájil suverenitu svého státu slovy „ ani píď země nesmí být ohrožena “ ale, jak se zdá, suverenita platí jen pro Turecko.

Česká republika je členem NATO, jsme v  tomto posledním případě i spoluviníkem. Turecké trapnosti musíme odsoudit. Nesmíme se dívat stranou, mlčet nebo hledat výmluvu. Vláda ČR se musí zmužit a agresi Turecka proti Iráku odsoudit. Jinak se stáváme,  jako zahraniční partner,   pro svět nevěrohodní. 

Přemysl Votava
(NS-LEV21)  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

16:05 Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.