Vozobule (TOP 09): Plzeň by měla mít městského architekta

14.11.2017 20:13

Podle TOP 09 Plzni chybí garant kvalitního urbanistického rozvoje města. Proto navrhuje, aby vedle politiků o budoucí podobě města odborně rozhodoval městský architekt.

Vozobule (TOP 09): Plzeň by měla mít městského architekta
Foto: TOP 09
Popisek: Michal Vozobule, předseda Zastupitelského klubu TOP 09 města Plzně

Ten by měl Plzni přinést nový impuls a jednotící koncept pro rozvoj urbanismu a architektury. Zároveň by bylo vhodné posílit nezávislost celého Útvaru koncepce a rozvoje, který často čelí nejrůznějším tlakům zvenčí.

„Útvar koncepce a rozvoje města Plzně plní svou funkci vcelku dobře. Je však přímo podřízen technickému náměstkovi. Myslíme si proto, že by město mělo mít jasnou nezávislou autoritu, která by přinesla nový pohled zvenku a jasnou jednotící vizi toho, jak by město mělo do budoucna vypadat. Podobně jako se to osvědčilo třeba v Litomyšli,“ říká předseda zastupitelského klubu TOP 09 Michal Vozobule.

Podobný koncept již funguje od loňského roku také v Brně, kde byl na post městského architekta vypsán konkurs s mezinárodní porotou. 

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bartoš: Vůle v České republice mít vlastnické bydlení je zakořeněná

23:07 Ministr Bartoš: Vůle v České republice mít vlastnické bydlení je zakořeněná

Projev na 23. schůzi Senátu ČR 17. dubna 2024 k návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 211/2000 Sb.,…