Vozobule (TOP 09): Plzeňané si akvapark rozhodně zaslouží

25.12.2015 6:36

TOP 09 podporuje vybudování moderního akvaparku, který Plzni chybí. Na zítřejším Zastupitelstvu města Plzně proto navrhne usnesení, ve kterém chce zavázat radu města, aby se k tomuto projektu aktivně vrátila.

Vozobule (TOP 09): Plzeňané si akvapark rozhodně zaslouží
Foto: TOP 09
Popisek: Michal Vozobule, předseda Zastupitelského klubu TOP 09 města Plzně

Zastupitelé za TOP 09 jsou přesvědčeni, že rozpočtu chybí jakákoli vize a fantazie. Snaží se pouze udržovat v chodu nezbytné aktivity města. A to přes to, že se již léta v Plzni hovoří o nedostatečné infrastruktuře občanské vybavenosti pro využití volného času Plzeňanů.

„Město nainvestovalo za poslední roky astronomické sumy do profesionálního sportu a budovy Nového divadla, ale aktivity pro volný čas běžného Plzeňana s rodinou v podstatě nenabízí. Na čtvrtečním jednání zastupitelstva navrhneme usnesení, které má zavázat radu města, aby se aktivně vrátila právě k projektu akvaparku. Věříme, že i ostatní strany v zastupitelstvu přistoupí k našemu návrhu pozitivně a pomohou ho posunout k realizaci. Z minulosti jsou vytipované ideální lokace na území města a nechybí ani analýza nákladů,“ říká Michal Vozobule, předseda klubu zastupitelů TOP 09.

V případě akvaparku se nejedná o nové zatížení rozpočtu města, protože už i v posledních letech lákal podobný projekt soukromé investory. TOP 09 proto navrhne aktualizaci podkladových studií a restart jednání s potencionálními investory. To vše za podmínek výhodných pro město Plzeň a jeho občany. „Rodiny s dětmi i ostatní zájemci by tak nemuseli jezdit kvůli zábavě a relaxaci do Prahy nebo do německého příhraničí. Měli by takové místo přímo v Plzni,“ říká předkladatel návrhu, zastupitel za TOP 09 Petr Suchý.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

18:09 Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu zákona na zrušení veřejnoprávních médií na S…