Vozobule (TOP 09): Připomeňme si 50. výročí 21. srpna 1968

18.08.2018 13:01

Blíží se 50. výročí vpádu vojsk Varšavské smlouvy do Československa a také v Plzni si budeme moci společně připomenout, že před padesáti lety začala více než dvě desítky let dlouhá okupace.

Vozobule (TOP 09): Připomeňme si 50. výročí 21. srpna 1968
Foto: TOP 09
Popisek: Michal Vozobule, předseda Zastupitelského klubu TOP 09 města Plzně

Vážení přátelé,

blíží se 50. výročí vpádu vojsk Varšavské smlouvy do Československa a také v Plzni si budeme moci společně připomenout, že před padesáti lety začala více než dvě desítky let dlouhá okupace. Byla to doba, která po krátkém období "Pražského jara" a několika měsících naděje na svobodnější dny, znamenala tvrdý návrat k realitě sovětského bloku a počátek normalizačních procesů.

Dnes, kdy jsme po téměř třech desetiletích svobody, opět svědky snahy o přepisování historie a překrucování pravdy, považuji za nesmírně důležité, si tyto události intenzivně připomínat. Proto bych vás rád pozval na vzpomínkové akce, které se budou v Plzni 21. srpna konat a na něž se chystám.

Od 14.00 do 18.00 připravil Český rozhlas Plzeň připravil pestrý program, který uctí památku ochránců Rozhlasu.

V 16.00 se koná vernisáž výstavy „Okupace 68 Plzeň“ v mázhauzu plzeňské radnice, kterou připravil Archiv města Plzně ve spolupráci se Západočeskou galerií.

Od 18 hodin proběhne v prostorech Západočeské galerie v Masných krámech promítání dobových filmových materiálů, které vznikly v prvních dnech okupace v Plzni a na Klatovsku a od 19 hodin se bude konat před Masnými krámy pietní happening k uctění 137 obětí sovětské okupace.

Budu se těšit v úterý na viděnou

MICHAL VOZOBULE
PŘEDSEDA PLZEŇSKÉ TOP 09
KANDIDÁT NA PRIMÁTORA MĚSTA PLZNĚ

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zeman (PRO): Stop nelegální migraci, nechceme islámský chalífát

9:15 Zeman (PRO): Stop nelegální migraci, nechceme islámský chalífát

Dnešní oprávněné diskuze o současném návrhu migračního paktu jsou vedeny víceméně ve dvou rovinách: …