Vrecionová (ODS): Za zákaz dvojí kvality potravin měla vláda bojovat v Radě EU, kde naprosto selhala

20.05.2019 15:38

Reakce místopředsedkyně zemědělského výboru Veroniky Vrecionové na tiskovou konferenci předsedy ČSSD Jana Hamáčka a ministra zemědělství Miroslava Tomana k dvojí kvalitě potravin.

Vrecionová (ODS): Za zákaz dvojí kvality potravin měla vláda bojovat v Radě EU, kde naprosto selhala
Foto: Redakce
Popisek: Veronika Vrecionová

„Předvolební výstupy premiéra Babiše i ČSSD, ve kterých se pohoršují nad dvojí kvalitou potravin, považuji za záměrné matení veřejnosti. Byla to právě vláda ANO, ČSSD a KSČM, která na Radě EU nedokázala prosadit zákaz dvojí kvality potravin. Kompromisní europarlamentní návrh tento neúspěch alespoň částečně napravil, ale výsledná podoba směrnice problém prodeje dvojí kvality potravin nevyřeší. Řešením není ani pokuta 50 mil. Kč, kterou navrhuje ministerstvo zemědělství. Česká republika musí začít podporovat malé a střední zemědělce a lokální výrobce potravin a omezit dotace pro velké zemědělské podniky. Pouze tento krok povede k tomu, že se v českých obchodech budou prodávat kvalitní a cenově dostupné potraviny. Tento krok však premiér a ministr zemědělství odmítají, protože podporu velkých agropodniků mají v genech. O kvalitě potravin mohou mluvit, jak chtějí, ale za současný stav jsou odpovědní právě oni dva,“ uvedla Veronika Vrecionová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce