Vystrčil (ODS): Chybí slibovaná vyhláška k měření tepla

22.02.2016 14:05

Již po několikáté se dostane na program senátního Výboru pro územní rozvoj, veřejnou správu a životní prostředí úprava Zákona o hospodaření energií, která vyšla v květnu loňského roku ve Sbírce zákonů.

Vystrčil (ODS): Chybí slibovaná vyhláška k měření tepla
Foto: ods.cz
Popisek: Senátor Miloš Vystrčil

Na své 20. schůzi se členové výboru budou tuto středu 24. února od 11.15 hodin ve Frýdlantském salonku Valdštejnského paláce v Praze zabývat problematikou novelizace vyhlášky č. 194/2007 Sb. – pravidly pro vytápění a dodávku teplé vody a měrnými ukazateli spotřeby. Na jednání jsou přizváni i zástupci Ministerstva průmyslu a obchodu České republiky (MPO), Sdružení bytových družstev a Sdružení vlastníků jednotek. Zasedání je veřejné a je tedy pravděpodobné, že se zúčastní i další zainteresovaní.

Vydání vyhlášky, která stanoví rozsah toho, jakým způsobem a v jakém rozsahu je potřeba měřiče tepla v bytech instalovat, Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR garantovalo nejpozději v druhé polovině roku 2015. Podle náměstkyně ministerstva Lenky Kovačovské ji lze ale očekávat až letos, po projednání s příslušnými představiteli Evropské komise nejpozději prý v červnu.

„Přestože již v březnu roku 2015 Ministerstvo průmyslu a obchodu ústy náměstka Šolce a následně přímo na schůzi Senátu i ústy ministra Mládka garantovalo vydání vyhlášky, která vyjasní situaci ohledně povinností měření tepla a nutnosti instalace měřičů tepla, nestalo se tak. Potvrdily se tím bohužel naše obavy. MPO již více než rok ponechává v nejistotě desítky tisíc bydlících zejména v bytových domech. Jsme tak nuceni problematiku vydání vyhlášky opět již po několikáté vrátit na program jednání našeho Výboru pro územní rozvoj, veřejnou správu a životní prostředí Senátu PČR. Na jednání se chystáme MPO důrazně připomenout jeho sliby a zejména znovu zopakovat, že sliby se mají plnit. MPO se totiž vykašlalo nejen na sliby dané na plenárním zasedání Senátu, ale především na desítky tisíc rodin, které nevědí, jestli musí a případně za jakých podmínek měřiče tepla instalovat a jakým způsobem mají či musí provádět měření,“ uvedl před zasedáním Výboru pro územní rozvoj, veřejnou správu a životní prostředí jeho předseda senátor Miloš Vystrčil.

Miloš Vystrčil

  • ODS
  • PROFIL NENÍ POUŽÍVÁN.Případné dotazy na kontakty v Detailech
  • předseda Senátu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Migrační pakt nebudeme respektovat

10:04 Okamura (SPD): Migrační pakt nebudeme respektovat

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.