Vystrčil (ODS): Dostupná veřejná služba? Zapomeňte

03.08.2015 20:11

Andrej Babiš podpořil zrušení 23 územních pracovišť finančních úřadů. Jedná se o další konkrétní ukázku skutečného přístupu k občanům a jejich potřebám.

Vystrčil (ODS): Dostupná veřejná služba? Zapomeňte
Foto: ods.cz
Popisek: Senátor Miloš Vystrčil

ODS dlouhodobě bojuje proti růstu byrokracie, současný návrh Andreje Babiše je však krokem špatným směrem. Namísto jednoduché administrativy a snadno dostupných úřadů jsou občané nuceni se zabývat stále větším množstvím předpisů a za úřady cestovat na stále větší vzdálenosti. Takto pružná a efektivní státní správa nevypadá.

„Připadá mi tragikomické, že jako hlavní důvod ke zrušení uvádí Generální finanční ředitelství potřebu lepší komunikace, specializace a práce ve větších týmech. Naše finanční ředitelství není schopno efektivně řídit týmy o pěti až deseti lidech na svých územních pracovištích vzdálených pouze několik desítek kilometrů, a proto je ruší. Tím však bohužel nebojuje proti růstu byrokracie, ale pouze ztěžuje přímý kontakt občanů s úřady, neboť nikdo nebude propuštěn, pouze zaměstnanci z územních pracovišť budou muset dojíždět do práce do jiného města, aby následně za nimi museli dojíždět i občané. Může existovat lepší důkaz, že rozvrat veřejné správy pokračuje a že Ministerstvo financí rozhodně nevnímá občana jako klienta?“ zpochybňuje logiku záměru Generálního finančního ředitelství zrušit od 1. 1. 2016 celkem 23 územních pracovišť FÚ v obcích s rozšířenou působností místopředseda ODS a předseda senátního výboru pro veřejnou správu Miloš Vystrčil.

„Občane, plň si své povinnosti, a pokud něco potřebuješ, tak si za námi pěkně zajeď, nejlépe do bývalého okresního města a hleď se pořádně naučit používat internet. Také si nezapomeň pořídit datovou schránku a běda, jak promeškáš nějaký termín, to si na Tebe posvítíme. Tak se dá stručně charakterizovat nový styl výkonu státní správy v podání Generálního finančního ředitelství,“ zakončil charakteristiku chystaných změn místopředseda Miloš Vystrčil.

Právě z iniciativy starostů Telče, Náměště nad Oslavou a Pacova a senátora Miloše Vystrčila vznikla FB stránka Máme toho dost a prohlášení, ke kterému je možné se připojit.

Miloš Vystrčil

  • ODS
  • PROFIL NENÍ POUŽÍVÁN.Případné dotazy na kontakty v Detailech
  • předseda Senátu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip (KSČM): O jedné otázce, kterou slýchám často

4:31 Filip (KSČM): O jedné otázce, kterou slýchám často

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výhře Ruské federace ve sporu s Ukrajinou u Mezinár…