Vystrčil (ODS): Nejhorší, co můžeme udělat, je zůstat stát na půl cesty

19.04.2016 14:42

Má nebo může být stavební či živnostenský úřad v každém městě? Nebo máme naopak s postupující elektronizací počítat se vzdalováním možnosti setkat se s úředníkem osobně?

Vystrčil (ODS): Nejhorší, co můžeme udělat, je zůstat stát na půl cesty
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Miloš Vystrčil

Jaká je tedy ta správná cesta k zefektivnění a hlavně urychlení fungování veřejné správy? Právě to je základní otázka, nad níž se budou zamýšlet pozvaní odborníci, kteří se sejdou u kulatého stolu v pátek 22. dubna od 10.00 hodin v prostorách pražské Vysoké školy finanční a správní (Estonská 500, zasedací místnost E 104 v 1. patře).

Stěžejním tématem debaty, kterou ve spolupráci se zmíněnou vysokou školou pořádá redakce časopisu Moderní obec, je administrativní členění státu – skladebnost správních struktur jako základní předpoklad pro optimalizaci výkonu veřejné správy v České republice.

Mezi pozvanými hosty je kromě náměstkyně ministra vnitra pro řízení sekce veřejné správy Jany Vildumetzové například také předseda senátního Výboru pro územní rozvoj, veřejnou správu a životní prostředí Miloš Vystrčil.

„Jsem přesvědčen, že nejhorší, co můžeme udělat, je zůstat stát na půl cesty. Pokud jsme se rozhodli pro spojený model veřejné správy a existenci krajů a krajských úřadů, je třeba reformu veřejné správy dokončit. Reforma ústřední veřejné správy totiž bohužel stále neproběhla. To, co dnes funguje, je vlastně jakýsi „kočkopes“. Diskusi proto vítám a zejména jsem zvědav na názor ministerstva vnitra,“ uvedl senátor Vystrčil.

Miloš Vystrčil

  • ODS
  • PROFIL NENÍ POUŽÍVÁN.Případné dotazy na kontakty v Detailech
  • předseda Senátu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

10:04 Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

Ministerstvo spravedlnosti aktuálně diskutuje opatření ke snížení rizika zpronevěry peněz z advokátn…