Vystrčil (ODS): Podpořit výuku němčiny z rakouské strany je důležité pro rozvoj Vysočiny

29.10.2015 16:10

Možnosti podpory výuky němčiny rodilými mluvčími nebo přímo učiteli z Rakouska a také například budoucnost jaderné elektrárny Dukovany nebo plánované setkání členů českého a rakouského parlamentu z příhraničních oblastí ve Slavonicích v příštím roce.

Vystrčil (ODS): Podpořit výuku němčiny z rakouské strany je důležité pro rozvoj Vysočiny
Foto: ods.cz
Popisek: Senátor Miloš Vystrčil

To jsou některá z témat, která na společném setkání probrali senátor Miloš Vystrčil a hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek s velvyslancem České republiky v Rakousku Janem Sechterem. Schůzka proběhla ve čtvrtek 29. října 2015 od 9.00 hodin na vysočinském krajském úřadě v Jihlavě.

„Jsem rád, že mě pan hejtman na společné jednání s panem velvyslancem Sechterem pozval. Probrali jsme důležitá regionální i celostátní témata zejména s ohledem na další možný rozvoj česko-rakouských vztahů i na úrovni regionů a měst. Dohody na snaze zajistit podporu výuky němčiny z rakouské strany nebo na koordinaci dalšího postupu státu, regionů a obcí při řešení budoucnosti jaderné elektrárny Dukovany jsou velmi důležité pro rozvoj Vysočiny, a tím pádem i mého senátního obvodu.

Velmi mě potěšila i podpora hejtmana Jiřího Běhounka našemu záměru zorganizovat na jaře 2016 historicky první setkání členů rakouského a českého parlamentu a regionálních politiků z příhraniční oblasti česko-rakouské hranice ve Slavonicích. Nápad na setkání vznikl na návštěvě našeho senátního výboru v Rakousku při společném jednání českých senátorů a členů rakouské spolkové rady,“ uvedl senátor Miloš Vystrčil.

Miloš Vystrčil

  • ODS
  • PROFIL NENÍ POUŽÍVÁN.Případné dotazy na kontakty v Detailech
  • předseda Senátu

 

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokop (Levice): Za populisty mám lháře z ODS

20:01 Prokop (Levice): Za populisty mám lháře z ODS

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ODS.