Vystrčil (ODS): Skrytá úlitba komunistům

10.01.2016 8:25

Komentář bývalého hejtmana Vysočiny Miloše Vystrčila ke členění rozpočtu Kraje Vysočina na rok 2016

Vystrčil (ODS): Skrytá úlitba komunistům
Foto: ods.cz
Popisek: Senátor Miloš Vystrčil

Jako pamětník si troufám napsat, že způsob sestavování rozpočtu Kraje Vysočina a s tím od počátku vzniku spojená střídmost se za celou dobu patnáctileté existence kraje nezměnil. Patří za to poděkování jak těm, kteří krajskou rozpočtovou strukturu a filosofii zakládali, tak těm, kteří v ní potom bez větších zásahů pokračovali.

Díky aplikaci jakéhosi principu předběžné rozpočtové opatrnosti schválilo zastupitelstvo Kraje Vysočina na rok 2016 dokonce rozpočet skrytě přebytkový a to ve výši 350 miliónů korun. Právě 350 miliónů korun je totiž ve výdajové části rozpočtu ukryto jako výdaj s názvem Převod do Fondu strategických rezerv Kraje Vysočina. Již z názvu položky je jasné, že se ve skutečnosti o žádný reálný výdaj nejedná, ale že se jedná o předpokládané navýšení rezervy, tedy chcete-li úspor Kraje Vysočina.

A tak, bohužel, dlouhodobou jedinou velkou skvrnou nebo kaňkou na schváleném rozpočtu je v posledních letech každoroční více než dvoumiliónová částka, kterou kraj vydává za účelem zaplacení uvolněných členů dvou zastupitelských výborů a jedné komise. Postupem času se zejména u uvolněných předsedů Výboru finančního a Výboru legislativního ukázalo, že se jedná o funkce zcela zbytné a nepotřebné. „Vládní“ sociální demokracie si touto na první pohled skrytou úlitbou komunistům zajišťuje bezproblémové vládnutí a zcela zbytečně tak neumožňuje skutečným opozičním stranám hlasovat pro jinak velmi slušně sestavený rozpočet.

RNDr. Miloš Vystrčil
senátor
krajský zastupitel

Miloš Vystrčil

  • ODS
  • PROFIL NENÍ POUŽÍVÁN.Případné dotazy na kontakty v Detailech
  • předseda Senátu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

12:05 Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k opatřením proti HHC a podobným drogám.