Vystrčil (ODS): Složité věci se bez otevřené a kvalifikované výměny názorů úspěšně řešit nedají

11.06.2015 9:05

Prolomení limitů těžby hnědého uhlí prodiskutují v Senátu

Vystrčil (ODS): Složité věci se bez otevřené a kvalifikované výměny názorů úspěšně řešit nedají
Foto: ods.cz
Popisek: Senátor Miloš Vystrčil

Definují linie, za které nesmí postoupit práce v jednotlivých severočeských dolech. To je hlavní cíl takzvaných územních limitů těžby hnědého uhlí v severních Čechách. Právě o jejich prolomení či zachování, kterým se v posledních měsících zabývá také vláda, budou diskutovat účastníci veřejného slyšení s příznačným názvem Územní limity těžby hnědého uhlí. Pod záštitou místopředsedy Senátu Ivo Bárka ho v pondělí 15. června 2015 od 9.00 hodin pořádá senátní Výbor pro územní rozvoj, veřejnou správu a životní prostředí v Jednacím sále Senátu Parlamentu České republiky.

Seminář, na který je mimo jiné pozván i předseda vlády Bohuslav Sobotka, je tematicky rozdělený do tří bloků, v nichž se svými příspěvky vystoupí minimálně na dvě desítky odborníků. Na diskuzi o možnostech regionálního rozvoje Ústeckého kraje s ohledem na těžbu hnědého uhlí naváže rozprava o významu uhlí v budoucnosti české energetiky. Veřejné slyšení pak zakončí rozprava účastníků.

„Jsem přesvědčený, že Senát je tu také od toho, aby umožnil odborníkům i veřejnosti se vyjadřovat i k ožehavým otázkám současnosti. Organizací veřejného slyšení chce náš výbor právě tuto možnost na půdě Senátu poskytnout. Složité věci se bez otevřené a kvalifikované výměny názorů úspěšně řešit nedají,“ uvedl předseda pořádajícího senátního Výboru pro územní rozvoj, veřejnou správu a životní prostředí Miloš Vystrčil.

Miloš Vystrčil

  • ODS
  • PROFIL NENÍ POUŽÍVÁN.Případné dotazy na kontakty v Detailech
  • předseda Senátu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

4:31 KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

Ministerstvo práce a sociálních věcí vedené zemědělcem Marianem Jurečkou plánuje od příštího roku sj…