Vystrčil (ODS): Základem sociální péče musí být mezigenerační solidarita dětí a jejich rodičů

05.10.2015 14:33

Sociální služby v České republice – pomoc statisícům potřebných a zároveň zachování lidské důstojnosti a soběstačnosti. Zda tomu tak je, budou moci posoudit v rámci Týdne sociálních služeb, jehož sedmý ročník začal v pondělí a potrvá až do neděle, jeho návštěvníci. Při této příležitosti poskytovatelé sociálních služeb otevřou svá zařízení. Zapojí se i příspěvkové organizace Kraje Vysočina, které mimo jiné lákají na návštěvu Domova Ždírec, Domova pro seniory Velké Meziříčí a prohlídku transformovaného bydlení ve Velkém Meziříčí vybudovaného při Domově Kamélie Křižanova.

Vystrčil (ODS): Základem sociální péče musí být mezigenerační solidarita dětí a jejich rodičů
Foto: ods.cz
Popisek: Senátor Miloš Vystrčil

Na pozvání radního Kraje Vysočina pro oblast sociálních věcí a prorodinné politiky Petra Krčála všechna tato zařízení ve středu 7. října navštíví také senátor Miloš Vystrčil. „Úroveň sociálních služeb v Kraji Vysočina dlouhodobě sleduji. Jsem přesvědčen, že základem sociální péče musí být mezigenerační solidarita dětí a jejich rodičů, která by měla být podpořena funkční a efektivně dotovanou sociální sítí provozovanou státem a neziskovými organizacemi,“ uvedl senátor Miloš Vystrčil.

Týden sociálních služeb je projekt tradičně vyhlášený Asociací poskytovatelů sociálních služeb a Ministerstvem práce a sociálních věcí. Akce nabízí řadu aktivit, jejichž společným cílem je představit veřejnosti náročnou a zodpovědnou práci zaměstnanců sociálních služeb. Ti pomáhají řešit nepříznivou sociální situaci přibližně 700 tisícům uživatelů z řad seniorů, osob se zdravotním postižením či ohrožených sociálním vyloučením, a to formou, která zachovává lidskou důstojnost, ctí individuální potřeby a posiluje schopnost začleňování do společnosti v přirozeném sociálním prostředí.

Miloš Vystrčil

  • ODS
  • PROFIL NENÍ POUŽÍVÁN.Případné dotazy na kontakty v Detailech
  • předseda Senátu

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.