Vystrčil (ODS): Žijeme v době, která není jednoduchá

03.11.2017 22:48

Máme za sebou říjnovou schůzi Senátu a já se výjimečně pokusím o vyjádření některých svých pocitů.

Vystrčil (ODS): Žijeme v době, která není jednoduchá
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředseda ODS Miloš Vystrčil

Žijeme v době, která není jednoduchá. Přestože patříme mezi bohaté státy a těch skutečně chudých lidí mezi námi žije minimum, nespokojenost a zejména nedůvěra v naší společnosti narůstá.

Někteří politici, aby tomu zabránili, tak vymýšlejí a přijímají stále další a další zákony v bláhové naději, že více regulací, omezení a pravidel situaci zlepší.

Možná k jejich překvapení opak je pravdou. Lidé se ve změti zákonů stále obtížněji orientují, důvěra v politiky a politiku nadále klesá, naopak regulace a byrokracie narůstají.

Abych ale nekončil pesimisticky. Osobně se mi zdá, že stále více senátorů si uvědomuje, že tudy cesta nevede. V poslední době se nám v Senátu hlasováním napříč stranami podařilo zamítnout hned několik nekvalitních regulace a byrokracii navyšujících právních norem, jako byl například karierní řád učitelů nebo zákon o řízení a kontrole veřejných financí.

Na poslední schůzi jsme v Senátu zaujali dle mého názoru realistický postoj k problému možné těžby lithia i k vystoupení prezidenta republiky v Radě Evropy.

Popravdě ale nevím, zda se blýská na lepší časy, co ale vím je, že není možné si myslet a věřit tomu, že vychovávat se dá pokyny a příkazy. Vychovávat je nutné příkladem, neboť příklady táhnou a nejvíce táhnou ty příklady nejviditelnější. Tak se rozhlédněme kolem sebe, pusťme si televizi nebo se třeba připojme na internet, a potom si každý z nás sami pro sebe proveďme svoje hodnocení, jak na tom s těmi nejviditelnějšími příklady dnes v České republice jsme a zda s tím ze své pozice neumíme nebo nemůžeme něco udělat.

Miloš Vystrčil

  • ODS
  • PROFIL NENÍ POUŽÍVÁN.Případné dotazy na kontakty v Detailech
  • předseda Senátu

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

23:07 Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k dlouhodobému pobytu ukrajinských uprchlíků v ČR.