Vyvadil (BPP): Jít si přátelsky popovídat na ruskou ambasádu...

09.05.2016 20:27

Nejsem nabob a pobíhání po recepcích nikdy nebylo mým koníčkem, ale dnešní recepce u ruských přátel u příležitosti Dne vítězství jasně vyzněla, že nazrává čas se znovu spojit.

Vyvadil (BPP): Jít si přátelsky popovídat na ruskou ambasádu...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

Ten celý týden byl, ať se to nezdá, mediálně ve znamení změny postoje k Rusku, a to nejen k vůli Nočním vlkům, motorkářům podporovaných a podporujících Vladimíra Putina, vášnivých ruských vlastenců a svérázných nositelů odkazu padlých miliónů rudoarmějců. Zúčastnil jsem se akce na Olšanech, kdy se nás sešlo podle mého názoru 300-400, kteří si památku chtěli připomenout.

Před památníkem rudoarmějců nebylo k hnutí. Dokonalý způsobem zahájil tento svérázný protest Michal Hašek, který vyvěsil fotografii na svůj facebook a vyvolal dvoudenní mediální šílenství našich havlistů. Dokonalou tupost České televize předvedl moderátor událostí, který mu stále opakovaně kladl otázku, zda mu nevadí, že šéf Nočních vlků je zapsán na sankčním seznamu USA. Reakce Michala, že pan redaktor je agentem USA jen ukázala, že přestáváme být pokornými vazaly této země. Řekl bych ze Hašek mužná i k vůli tomuto postoji na jižní Moravě zvítězí.

Tolik lidí, kteří v této zemi něco znamenají, jsem dlouho neviděl

Dnes jsem se fakt těšil na zmíněnou recepci u Rusů. Skvělá. Tolik lidí, kteří v této zemi něco znamenají, jsem dlouho neviděl a jaksi všechny nás spojovalo jakési vnitřní opoziční spojenectví, spojenectví proti rusofobistické nenávisti a spojenectví v představách na řešení světa. S Václavem Klausem jsem se poprvé v životě pokusil udělat selfie, jeho hlavu na snímku mám, já jsem jen z polovic. Přátelsky se zasmál a řekl, že jsem se je kdysi jako sociálně demokratický poslanec pěkně natrápil a dnes vidíme problémy světa, Evropy naprosto stejně. Když si dělal fotku Miloše Zemana, ten chtěl schovat cigaretu a Klaus zavtipkopal: K Tobě ta cigareta patří. A tak mám snímek s cigaretou.

Mnoho lidí se ke mě hlásilo, ne ani tak jako k Vyvadilovi, ale jako představiteli skupiny Přátel Ruska v ČR. Co je důležité, že na rozdíl od minulosti, kde až hystericky pod vlivem ukrajinské krize a majdanu, který Západ sám vyvolal a organizoval, přišly špičky země. Že nebyl Sobotka či Babiš, to jistě nikoho netrápilo. Co by tam také dělali. Zbytečně by působili rušivě. Byl to hodnotný týden a dnes jej završil Vladimír Putin svým plánem na vytvoření světa, založeného na společném bezpečnostním konceptu bez existence vojenských bloků.

Věci jdou správným směrem. I u nás, i ve světě.

JUDr. Jiří Vyvadil

  • BPP
  • No, budeme trpět, ale udělali jsme si to sami.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

21:03 Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

Vláda na návrh ministryně obrany Jany Černochové odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Ba…