Vyzula (ANO): Protonová hysterie

16.09.2014 5:29

Zhoubné rakovinné bujení je prevít a platí na něj jen velmi tvrdý přístup. Pořádná facka. Na hrubý pytel hrubá záplata. A záření je silnou fackou. Nicméně, jak na to. Dříve se používalo ozáření z přirozeného zdroje - radioaktivní kobalt. Pak rtg záření, pak, a v současné době nejčastější, elektronové neboli fotonové záření.

Vyzula (ANO): Protonová hysterie
Foto: ANO
Popisek: Rostislav Vyzula

Vzhledem k tomu, že atom není nedělitelný, tak jsou tam i jiné možnosti - neutrony a protony. Každý zdroj má své možnosti a to zřejmě ještě nejsme u konce, protože ani proton není nedělitelný. Dnes máme tedy možnost pacienta ozářit jak elektrony, tak protony, a protože jsou protony používány nově, tak si získaly svoji popularitu u odborné a i laické veřejnosti. Jenže má to háček. Není dnes nikomu úplně jasné, zda je ozařování protony efektivnější než elektrony. Někteří říkají, že ano, jiní, že ne. Ozařování, jak ozařování.

Přístroje k použití elektronů jsou na velmi dokonalé úrovni. Naproti tomu, přístroje pro protony jsou teprve na počátku svého vývoje. Přístroje na elektrony jsou velmi přesné a provádějí ozařování tzv. na míru. Přístroje na protony potřebují ještě svůj vývoj. Obsluhovat takový přístroj není vůbec jednoduché, proto dnes většinu provádí počítačová technika, ale stále je zde nutnost vysoce specializovaného personálu. I tam se hodně učíme. Rakovina je prevít a rakovina u dětí je ještě větší prevít, takže je pochopitelné, že zoufalí rodiče hledají pro svého potomka to nejlepší. Ale prosím, nechť si nechají poradit od odborníka a ne od pečlivě promyšlené hysterické reklamní kampaně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ANO

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

11:04 Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.