Wagnerová (SZ): Zase k soudním poplatkům. Lidé z toho budou jeleni

19.03.2015 19:49

Část z projevu na 7. schůzi Senátu dne 19. 3. 2015, kdy senátorka opakovaně upozornila senát, že by měl myslet na předvídatelnost práva, aby se nenovelizovalo zhruba po čtvrt roce, v souvislosti s Návrhem zákona, kterým se mění některé zákony v souvislosti s účinností rekodifikace soukromého práva.

Wagnerová (SZ): Zase k soudním poplatkům. Lidé z toho budou jeleni
Foto: Radmila Zemanová-Kopecká
Popisek: Bývalá ústavní soudkyně a senátorka Eliška Wagnerová

Subčásti týkající se osvobození od soudních poplatků jsme se tady věnovali v podstatě nedávno, v podstatě nedávno, na sklonku minulého roku. Ten zákon, který jsme tu projednávali, vyústil tedy v zákon publikovaný ve Sbírce zákonů pod č. 335/2014 Sb. Účinnosti nabyl 29. 12. 2014. Čili před ani ne třemi měsíci.

Tento zákon tedy vlastně už je ale rovněž předmětem novelizace tímto zákonem, což jaksi nevytýkám, jenom to říkám, a říkám to jenom proto, že upozorňuji na to, protože je asi potřeba lépe promýšlet to, co se předkládá, v jakém sledu se to předkládá, protože jednoduše tady jde o velmi cenný statek, přímo tedy ústavní zase statek, a sice tím je předvídatelnost práva.

Prostě tady když se budou ty úpravy, drobně jenom, měnit v řádu 3 měsíců, tak tedy uživatelé z toho budou opravdu jeleni, když dovolíte. A samozřejmě s tím budou mít problémy i soudy, advokáti a prostě úplně všichni.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: senat.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

16:05 Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.