Wiche (Piráti): Rád bych, aby se do politiky vrátila slušnost, rozvaha a otevřenost

12.08.2020 17:48

Komentář na facebookovém profilu ke kandidatuře do zastupitelstva Kraje Vysočina

Wiche (Piráti): Rád bych, aby se do politiky vrátila slušnost, rozvaha a otevřenost
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Pirátská vlajka

Dětství jsem prožil v malé vesnici Radostín na Vysočině a venkov mě dost bavil. Byla to taková klasika – hry na vojáky, indiány, voda, les a pohoda. Pak jsme se přestěhovali do Havlíčkova Brodu a já tady jako jeden z prvních začal jezdit na skateboardu a vymýšlel jsem s kamarády nové sporty, třeba variace na tehdy exotický squash. Na střední jsme založili punkovou kapelu, se kterou jsme se dobře bavili a motali v předsametovém undergroundu. V tom jsem pokračoval i na VŠE v Praze. Měli jsme dobrou partu a dodnes se rádi scházíme.

Pak to vzalo rychlý průběh, přišla Sametová revoluce a změna poměrů. Začali jsme si sami pořádat koncerty a festivaly – dělali jsme hned v roce 1990 Lipnici, která se po legendárním vystoupení Václava Havla v roce 1988 nějaký čas nekonala. Do toho svobodné volby a nové možnosti. Zkusil jsem si rok v rakouském Linci, pak přišla svatba, dcera, práce v průmyslové firmě, skoro 15 let v bankách, jako ekonom ve zdravotnictví a posledních 5 let jsem pracoval na Krajském úřadě, kde jsem měl na starosti partnerské regiony, regionální rozvoj a evropské fondy.

Po posledních sněmovních volbách ve mně rostla celková nespokojenost s politikou na celostátní i místní úrovni. Vadili mi předražené městské zakázky a uvadající kulturní život. Proto jsem se rozhodl přidat k havlíčkobrodským Pirátům a zapojit se aktivně do politického dění. Do zastupitelstva jsem se sice nedostal, ale působím ve Finančním výboru a zapojil jsem se i do krajského expertního týmu v oblasti ekonomiky a financí, která je mi profesně nejblíž. Rád bych, aby se do politiky vrátila slušnost, rozvaha a otevřenost vůči občanům, protože bez nich by žádní politici nebyli.

Jiří Wiche - kandidát do zastupitelstva Kraje Vysočina

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…