Wieluchová (STAN): Místní občané by si zasloužili mnohem větší pozornosti ze strany magistrátu

25.12.2015 21:20

Podobně jako malé obce byly ještě nedávno znevýhodněny v rámci RUD, jsou na tom ještě i dnes menší městské části statutárního města Ostravy.

Wieluchová (STAN): Místní občané by si zasloužili mnohem větší pozornosti ze strany magistrátu
Foto: Redakce
Popisek: Starostové a nezávislí

Například městská část Svinov má jen okolo 4,5 tis.obyvatelpřevážně v zástavě rodinných domů a tak oproti dalším částem, kde je kumulace obyvatel v panelových domech mnohem vyšší, má tak nevýhodu co do množství finančních prostředků z rozpočtu města. „Jsme však sevřeni v trojúhelníků dálnice, železničního koridoru a Rudné.“, říká starostka Helena Wieluchová (STAN). „I přesto, že jsou činěny některé kroky na zlepšení situace místního obyvatelstva, jsou tyto nedostatečné a místní občané by si zasloužili mnohem větší pozornosti ze strany magistrátu“,dodává starostka. Z přidělených financí, které by radní městské části mnohem raději použili například na opravy a modernizaci školských zařízení, dětských hřišť a další zařízení na uspokojení volnočasových aktivit svých občanů,  musí například řešit opravy velmi vytížených komunikací, aby tím snížili dopad dopravy na místní obyvatele. Rovněž tak ovzduší v této lokalitě by vyžadovalo taky větší pozornosti, neboť se zde topí lokálními topidly.

Letošní rok nebyl pro tuto městskou část Ostravy rokem jednoduchým. Časté změny na radnici a dlouhotrvající tahanice nejsou pro žádnou obec, město ani jeho části pro všeobecný rozvoj dobrým základem. Nové vedení radnice v čele se starostkou Wieluchovou bude jistě pro příští roky i přes mnohdy nedostatečné finanční prostředky tím kvalitním hnacím motorem, který naplní očekávání místních občanů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Migrační pakt nebudeme respektovat

10:04 Okamura (SPD): Migrační pakt nebudeme respektovat

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.