Wolf (KDU-ČSL): Pražští zastupitelé to letos se sportem myslí vážně

02.04.2016 18:27

Praha chce obyvatele v kondici, akci Zhubni kilo s EHMS rozjeli sami zastupitelé.

Wolf (KDU-ČSL): Pražští zastupitelé to letos se sportem myslí vážně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radní Jan Wolf

Pražští zastupitelé to letos se sportem myslí vážně! Dokazuje to nejen řada naplánovaných akcí a projektů, které v tomto roce spustili s udělením titulu Praha - Evropské hlavní město sportu 2016. Aby totiž nezůstalo z jejich strany jen u plánů, rozhodli se sami do projektů angažovat. I proto ten hlavní s názvem Zhubni kilo s EHMS, který má celý sportovní rok sjednocovat, osobně dnes odstartovali.

„Řada z nás, kteří sedíme několik hodin denně v kanceláři nebo na jednáních, bojujeme s nadváhou. Pořád si říkám, že začnu sportovat, půjdu si zaběhat, pak se ale nachytám, jak večer po práci celý unavený raději zůstanu doma. A to chceme s dalšími zastupiteli změnit. Myslím si, že podobný problém řeší značná část Pražanů,“ vysvětluje radní Jan Wolf.

Ten byl dnes mezi těmi pražskými zastupiteli, kteří přímo v budově Magistrátu hl. m. Prahy využili možnosti zjistit svůj aktuální fyzický stav a nechali si od lékaře doporučit, jakým způsobem dosáhnout potřebné kondice.

Projekt Zhubni kilo s EHMS není jen o potřebě hubnout

„Podobné vyšetření nabídneme Pražanům, aby i oni věděli, co se svou fyzičkou dělat. Všichni se chceme přece cítit svěží a fit a kdy jindy toho dosáhnout, než v roce, kdy se Praha honosí titulem Evropské hlavní město sportu,“ dodal Jan Wolf.

Projekt Zhubni kilo s EHMS není, jak by mohl název napovídat, jen o potřebě hubnout. „Ti, kteří se potýkají s nadváhou, si v první řadě podobný cíl dávají, ale následně je pro ně důležité, aby v kondici vydrželi. K tomu pomůže nejen naše vyšetření, ale i odborné rady,“ řekl MUDr. Martin Matoulek, který dnes společně s pražskými zastupiteli projekt zahájil a bude jej mít z odborného hlediska na starosti.

Sportovní část webových stránek hlavního města Prahy pak bude všem Pražanům doporučovat akce, na kterých se do adekvátní kondice mohou dostat. „Bude se jednat o sportovní tipy našich sportovních redaktorů a známých tváří, kteří jsou ambasadory titulu Evropské hlavní město sportu. Za všechny mohu jmenovat hokejistu Tomáše Hertla, plážovou volejbalistku Kristýnu Kolocovou nebo handicapovaného cyklistu Jiřího Ježka,“ informoval radní Wolf.

Projekt pro veřejnost bude spuštěn v průběhu dubna. Více ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…