Zábranský (Piráti): Praha bude do půlky listopadu přijímat nabídky na prodej ubytovacích zařízení a bytových domů

21.10.2020 19:58

Záměr hlavního města nakoupit ve veřejné soutěži objekty k ubytování lidí z řad podporovaných profesí a osob v sociální tísni byl již zveřejněn na úřední desce.

Zábranský (Piráti): Praha bude do půlky listopadu přijímat nabídky na prodej ubytovacích zařízení a bytových domů
Foto: Piráti
Popisek: Adam Zábranský

ZDE se zájemci dozvědí, za jakých podmínek se mohou vyhlášené veřejné soutěže zúčastnit. Výzva byla zveřejněna i na Realitním portálu hl. m. Prahy. Termín pro podání nabídek je do 18. listopadu.

„Prioritní zájem máme o hotely, ubytovací zařízení a bytové domy s kapacitou 20 – 90 osob, ideální uspořádání jsou garsoniéry či pokoje hotelového typu se samostatným příslušenstvím. Důležitý bude i stav nemovitosti a možnost ji užívat co nejdříve, zajímají nás však i objekty, které bude možné do cílového stavu jednoduše upravit. Veřejná soutěž nevylučuje předem ani nemovitosti, které jsou zastavené, budeme však chtít doložit dohodu s věřitelem,“ upřesňuje radní hl. m. Prahy pro oblast bydlení a transparentnosti Adam Zábranský.

Cílem hlavního města je pořídit několik objektů k bydlení či ubytovacích zařízení s celkovou kapacitou až 500 osob v běžné bytové nebo smíšené zástavbě a v dobré dostupnosti MHD. Pokoje budou vybaveny vlastním sociálním zařízením a ideálně i místem pro přípravu jídla či možností stavební úpravy. Většinu financí na nákup nemovitostí se Praha snaží zajistit úvěrem od Rozvojové banky Rady Evropy. Jednání o úvěru zatím úspěšně prošlo prvním kolem bankovního interního hodnocení.

Rada hlavního města Prahy také zřídila zvláštní Komisi pro úplatné nabytí objektů k bydlení. Ta bude zajišťovat postupy upravené touto výzvou, provede otevírání obálek s nabídkami do veřejné soutěže a hodnocení předložených nabídek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

21:03 Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

Vláda na návrh ministryně obrany Jany Černochové odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Ba…