Zachariaš (KSČM): ČSSD se měří jiným metrem

15.06.2016 4:33

Představte si, co by se stalo, kdybyste prohráli pravomocně u soudu spor o nějaký dluh. Je to celkem jasné. Patrně by došlo k plnění rozsudku soudu, jinak by totiž následovalo provedení výkonu rozhodnutí a možná i exekuce.

Zachariaš (KSČM): ČSSD se měří jiným metrem
Foto: kscm.cz
Popisek: KSČM - logo

Poté byste se mohli snažit ještě využít mimořádné opravné prostředky, jako je dovolání, ale povinnost byste zkrátka museli splnit. Dovolání totiž nemá odkladný účinek. To ovšem asi neplatí, když jste nejsilnější vládnoucí strana.

ČSSD se nyní odkládá právní moc rozsudku ve věci dluhu vůči advokátu Altnerovi, kterého si v roce 1997 najala na získání jejího sídla v centru Prahy, Lidového domu. ČSSD akceptovala řešení v duchu, že dluhy se platit nemusí. Poselství pak z toho pro občany vyznívá ve smyslu, že nemusíte plnit své povinnosti podle pravomocných rozsudků, s argumentem, že vám hrozí “závažná újma na právech” (tak jak argumentovala ČSSD).

Problém bude, že v případě většiny občanů či právnických osob dost těžko k něčemu takovému dojde. To znamená, že skutečné poselství je, že někdo má prostě jiná vyšší privilegia než zbytek společnosti. Nedůvěra v politiku, která je u nás tradičně na bodu mrazu, tak bohužel dostává další argument.

Filip Zachariaš, předseda OV KSČM Vyškov a kandidát pro volby do Zastupitelstva Jihomoravského kraje

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce