Zachariaš (KSČM): Kdo se ohýbá a láme v pase?

24.10.2016 14:48

Každou neděli je pro diváky ČT1 připraven publicistický pořad 168 hodin. Tak se stalo i v neděli 23. října. Mezi tématy, která byla připravena pro poslední díl, nemohla chybět ani otázka událostí kolem návštěvy Dalajlamy v České republice.

Zachariaš (KSČM): Kdo se ohýbá a láme v pase?
Foto: kscm.cz
Popisek: KSČM - logo

Ke společnému prohlášení prezidenta, předsedy Senátu, předsedy Poslanecké sněmovny a předsedy vlády o uznání celistvosti Číny (mimochodem doporučuji všem si jej přečíst) zaznělo hodnocení, že se jedná o největší ohnutí českých politiků v novodobé historii naší země před světovou velmocí. Já si tuto tezi dovolím rozporovat.

Největší ohnutí českých politiků bylo podle mě tehdy, když chtěli na území našeho státu – svrchovaného státu – pozvat vojáky cizí mocnosti a dokonce se bili za to, aby zde stál jejich radar. Ano, mám na mysli vojenský radar USA v Brdech. Určitě si vzpomenete, jak zástupci tehdejší koalice ODS, KDU-ČSL a Strany zelených (hlavně K. Schwarzenberg), vehementně prosazovali jeho stavbu a všemožně odmítali, aby se k tomu mohli vyjádřit občané. Jak by tito politici byli označeni v pořadu 168 hodin? Pokud by byl použit stejný metr jako v případě čtyř výše jmenovaných ústavních činitelů, pak by o nich muselo být mluveno minimálně jako o vlastizrádcích.

A jak by museli mluvit o těch, kteří za mrzký peníz nechali rozprodat majetek budovaný poctivou generací našich rodičů, prarodičů a dalších předků?

Filip Zachariaš
předseda OV KSČM Vyškov

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Rozmohl se nám tu takový nešvar

12:12 Senátor Hraba: Rozmohl se nám tu takový nešvar

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k pokusům mobilních operátorů zasahovat do politiky