Zachariaš (KSČM): Žvaní o komunistech, ať předvedou, co dokázali! Za 27 let toho moc nebylo

22.09.2017 4:33

Antikomunismus se už dávno přežil. Buď je k smíchu, nebo nikoho nezajímá. Jako stébla se ho chytá tonoucí pravice, občas i populisté se svými nesmyslnými termíny jako „socialistická EU“ a dokonce i sociální demokraté.

Zachariaš (KSČM): Žvaní o komunistech, ať předvedou, co dokázali! Za 27 let toho moc nebylo
Foto: kscm.cz
Popisek: KSČM - logo

Antikomunismus a kulty neosobností nevyřeší v Česku nic. Možná tato demagogie a studnice lží a pomluv prospěje zbohatlíkům, našim občanům však rozhodně ne. Zeptejte se těch, co brzo ráno odchází do práce a pozdě večer se vrací, těch co do zaměstnání dojíždí a těch, kteří nedostávají celou mzdu a nemají proplácené přesčasy, co pro ně znamená odkaz Václava Havla. Možná, že právě tyto praktiky jsou oním odkazem.

Právě mýty a kulty osobností s umělou aurou jsou zástěrkou pro politiku lidí myslících jen na vlastní kapsu. Ale lidé se kulty osobností a prázdnými frázemi nenasytí. Nejlepší propagandou je totiž sám život. A ten ukazuje to památné: Všechno je jinak. Bohatí zbohatli na privatizaci, spekulacích a levné práci, přičemž výsledkem je, že jsou ještě bohatší. Avšak reálná životní úroveň s tichým zdražováním postupně pro celé skupiny obyvatel jako matky samoživitelky, seniory, ale i pracující za minimální mzdu padá. Představení před kamerami se slovy o průměrné mzdě lehce přes 29 tisíc korun hrubého pak zase zastírá fakt, že více než 60 % pracujících si o ní mohou nechat jen zdát. Nehledě na to, že to nepředstavuje ani polovinu toho, kolik vydělávají třeba v Německu.

Škoda, že se současní papaláši bojí přiznat, že nebýt nashromážděného majetku, který převzali v roce 1989, stát by dávno zkrachoval a 40 % obyvatelstva by nemělo kde bydlet. Je paradoxem, že ti, kteří křičeli o nekonkurenceschopné ekonomice, se jali rychle prodávat prosperující podniky za tučné odměny pro sebe. Kdo chce jí do politického klání, musí vědět proč. Nejde totiž o souboj frází, kariéristických zájmů, ale jednoznačně o to, zvítězit nad všemi, kteří škodili a škodí zájmům naší země a vrátit českým lidem důstojnost a hrdost.

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce