Zahradil (ODS): Chceme v Evropském parlamentu debatu o vakcinační strategii

06.01.2021 7:33

Tiskové prohlášení předsedy europoslaneckého klubu ODS

Zahradil (ODS): Chceme v Evropském parlamentu debatu o vakcinační strategii
Foto: Repro Info.cz
Popisek: Europoslanec ODS Jan Zahradil

Europoslanecký klub ODS se pokusí prosadit na příští plenární zasedání Evropského parlamentu debatu o vakcinační strategii. Informace z otevřených zdrojů totiž budí řadu otázek. Především vznikají spekulace, že z úrovně EU není zajištěn dostatečný počet vakcinačních dávek tak, aby mohlo dojít k rychlému proočkování podstatné části populace zemí EU. Evropská komise objednávala vakcíny v různém množství od několika výrobců (Sanofi, AstraZeneca, CureVac, Moderna, Johnson & Johnson, Pfizer/BioNTech), není však jasné podle jakého klíče a požadavků.

Je třeba, aby Evropská komise rozptýlila podezření, že situaci podcenila, že objednávala pozdě či v nedostatečném množství nebo že snad dávala přednost jen některým výrobcům. Chceme také, aby nám Evropská komise představila jasný plán, jak hodlá v příštích měsících zajistit pro členské země dostatečné množství vakcíny, založený na kritériích rychlosti, spolehlivosti, efektivity a schopnosti vakcíny vyrobit a bezpečně distribuovat.

Oslovili jsme v této věci písemně vedení naší politické frakce ECR a budeme usilovat o zařazení příslušného bodu na jednání pléna prostřednictvím Konference předsedů politických frakcí.

Ing. Jan Zahradil

  • ODS
  • Řekněme NE evropské federaci!
  • europoslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Chceme všestranně podpořit pracující rodiny s dětmi a stimulovat porodnost

6:23 Rozvoral (SPD): Chceme všestranně podpořit pracující rodiny s dětmi a stimulovat porodnost

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci…