Zahradil (ODS): Je to snaha trochu nám utáhnout kyslík za to, že ne vždy a ve všem posloucháme

22.05.2017 4:29

Europoslanec a předseda Aliance konzervativců a reformistů v Evropě Jan Zahradil ostře kritizoval snahu probírat vnitřní problémy středoevropských států v Evropském parlamentu. Podle něj nejde o obhajobu svobody a demokracie, ale spíše o snahu potrestat tyto státy za neposlušnost.

Zahradil (ODS): Je to snaha trochu nám utáhnout kyslík za to, že ne vždy a ve všem posloucháme
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Zahradil

„Podobné metody jsou kontraproduktivní a Evropské unii dobrou reklamu neudělají,“ řekl jan Zahradil.

Většina europoslanců ve Štrasburku ve středu schválila rezoluci, která kritizuje maďarskou vládu a požaduje, aby proti ní Evropská komise zahájila sankční řízení. Trestání středoevropských států podpořili i poslanci zvolení za ČSSD a ANO.

Celý projev Jana Zahradila:

Musím říci, že jsem zneklidněn skutečností, že se tady po několikáté probírají vnitřní poměry v některé ze středoevropských zemí. Ono to není jenom Maďarsko, které je tady grilováno opakovaně. Ono je to i Polsko a příště na bruselském miniplénu to má být i Česká republika, kde se má řešit svoboda médií, která rozhodně v mé zemi ohrožena není.

Já se nemohu zbavit dojmu, že tady nejde o starost o svobodu a demokracii ve středoevropských zemích, ale že je to jaksi snaha nám trochu utáhnout kyslík za to, že ne vždy a ne ve všem posloucháme. Že jsme se například postavili proti systému kvót na přerozdělování uprchlíků a že máme také vlastní představy o některých aspektech evropské integrace. Pokud je tomu tak, tak vás ubezpečuji, že tyto metody budou kontraproduktivní a že Evropské unii žádnou dobrou reklamu v našich zemích neudělají. Děkuji – a hlasoval jsem samozřejmě proti této rezoluci.

Zdroj: zahradil.cz

Ing. Jan Zahradil

  • ODS
  • Řekněme NE evropské federaci!
  • europoslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce