Zahradníček (TOP 09): Mrzí mne, že muzeum dotace nezískalo a kraj na investici zůstal sám

01.11.2015 19:17

Finančně pořádně žilou pustí Karlovarskému kraji oprava muzea v Karlových Varech.

Zahradníček (TOP 09): Mrzí mne, že muzeum dotace nezískalo a kraj na investici zůstal sám
Foto: TOP 09
Popisek: P ředseda KO TOP 09 KV kraje Petr Zahradníček

Opravu budovy i nové moderní expozice za téměř třicet milionů korun měly z poloviny původně uhradit dotace z Norských fondů. Jenomže to nevyšlo, a kraj tak náročnou rekonstrukci musí celou uhradit z vlastních zdrojů. Vedení muzea projekt a žádost připravilo, ale bylo neúspěšné. „Vzhledem k tomu, že jsme měli hotový scénář expozice, její výtvarně – architektonické zpracování i stavební projekt na související stavební úpravy interiéru, snažila jsem se přesvědčit zřizovatele, tedy Karlovarský kraj, aby kompletně hotový projekt neskončil v šuplíku. Jsem nadšená, že kraj bude celou akci financovat a my můžeme práce zahájit,“ pochvaluje si ředitelka muzea Lenka Zubačová na oficiálních internetových stránkách muzea.

Petr Zahradníček, krajský náměstek pro kulturu (TOP 09), její nadšení ale mírní. „Rekonstrukce už byla rozjeta a nešlo ji zastavit. Mrzí mne, že muzeum dotace nezískalo a kraj na tuto investici zůstal sám,“ uvedl.

Poslední příležitostí k návštěvě muzea na Nové louce byl pro návštěvníky letošní leden. Po sedmadvaceti letech pak bylo na dva roky uzavřeno. Ve zcela nové podobě bude stálá expozice, která se mění po plných třiceti letech, otevřena na jaře 2017. Tedy v roce, kdy bude muzeum oslavovat 150 let své existence. Firmy, které se ujaly přestavby muzea a instalace jeho nové expozice, vzešly až z opakovaného výběrového řízení. Jako nejvýhodnější nabídka na veřejnou zakázku „Stavební úpravy pro novou expozici Muzea Karlovy Vary“ byla vyhodnocena nabídka firmy BOLID M, s nabídkovou cenou téměř 10,5 milionu korun. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mach (SPD): Piráti a STAN se bojí svobody projevu

7:17 Mach (SPD): Piráti a STAN se bojí svobody projevu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k cenzurním praktikám stran vládnoucí pětikoalice