Zahradník (ODS): Obchoduje Babiš se zelenými aktivisty? Podezření se potvrzuje

17.03.2017 16:20

Dne 15. 3. 2017 přinesly Hospodářské noviny zprávu o tom, že ministerstvo životního prostředí výrazně snížilo pokutu chemickému podniku Precheza v Přerově za únik oxidu siřičitého do ovzduší. Koncem října 2014 byla koncentrace tohoto jedovatého plynu v Přerově překročena 36násobně. Následně konala ve správním řízení Česká inspekce životního prostředí a v únoru 2015 vyměřila pokutu 7 miliónů korun. Pak vstoupil do hry fakt, že Precheza patří do koncernu Agrofert Andreje Babiše a začal konat jeho bývalý zaměstnanec ministr životního prostředí Brabec. Precheza se odvolala a oblastní pracoviště Brabcova úřadu v Olomouci snížilo pokutu na pouhých 500 000 korun.

Zahradník (ODS): Obchoduje Babiš se zelenými aktivisty? Podezření se potvrzuje
Foto: modrenoviny.cz
Popisek: Jan Zahradník, ODS

Čekal bych, že se proti drancování životního prostředí a evidentnímu střetu zájmu ozvou ekologičtí aktivisté.

Jenže se nic podobného nestalo. Opět se tak potvrzuje podezření, že mezi Andrejem Babišem a ekologickými aktivisty platí tichá dohoda. Majitel Agrofertu žádá klid pro své továrny, výměnou za peníze z EU a několik „hraček“, jako je například schválení zákona o Šumavě pro aktivisty. Už jsem si zvykl, že Richardu Brabcovi vůbec o životní prostředí nejde.

Nepřestanou mě ale udivovat stále další a další důkazy, že mnohé zelené aktivisty zajímá hlavně jejich vlastní prospěch, mnohem víc než příroda.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

9:05 Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

Drtivá většina politiků se shodne na tom, že demokracie je nejlepší formou politického života lidské…