Zahradník (ODS): Tragédie s udušenými imigranty nemusí být bohužel tou poslední

30.08.2015 21:48

V posledních dnech, doslova hodinách musí být každý otřesen smrtí několika desítek migrantů mířících za svým snem nemnoho kilometrů od našich hranic, u našich rakouských sousedů.

Zahradník (ODS): Tragédie s udušenými imigranty nemusí být bohužel tou poslední
Foto: ods.cz
Popisek: Jan Zahradník z ODS

Přesné číslo dosud ještě není známo, pachatelé zatím usvědčeni nebyli, ale obrázky známé ze Středozemního moře se přiblížili již hmatatelně blízko k nám. Tato tragédie bohužel zdaleka nemusí být poslední a tsunami lidí snažících se dostat do Evropy za svým snem hrozí rozvrátit Evropský sociální smír a systém. Příval uprchlíků již ohrožuje evropské hodnoty svobody, bezpečí a demokracie, které se v Evropě po staletí složitě tvořili a jejich vrchol nastal před 11. zářím 2001. V množství uprchlíku mířících na starý kontinent je dnes jen těžko někdo schopen zodpovědně určit, kdo utíká ve skutečné obavě o život svůj a svých blízkých (a těmto lidem musíme být schopni podat pomocnou ruku) a kdo utíká za lepším snem leckdy v podobě solidního sociálního zabezpečení.

Jsme malý stát, přesto bychom měli mít odvahu říci, že není možno pomoci všem, že povinné kvóty neřeší příčinu migrace a vůbec ne její následek. Měli bychom mít odvahu na nějaký čas v případě nutnosti omezit Schengenský systém, např. v tom, že kamiony a dodávky budou na hranici kontrolovány. Měli bychom trvat na tom, že my si vybereme, kdo bude v této zemi žít a ne si to nechat diktovat od úředníků z Bruselu. Měli bychom mít odvahu říct, že po lidech, jimž Česko poskytne azyl z důvodu ohrožení jejich životů, je podmínkou pobytu u nás jejich asimilace do společnosti.

Projekt multikulturalismu se neosvědčil a je nefunkční

Když Češi utíkali před komunismem do jiných států, také jim v americké prérii nestavěli jihočeské selské baroko, zkrátka se museli přizpůsobit a mnozí to zvládli skvěle. Projekt multikulturalismu se neosvědčil a je nefunkční. Měli bychom mít odvahu upozornit, že ekonomické migranty nebudeme přijímat, protože nemůžeme pomoci všem a prioritou v pomoci jsou lidé, kterým hrozí smrt.

V Evropě nyní těžko vyřešíme dlouhodobou neschopnost afrického a arabského světa vytvořit přijatelné podmínky pro život. Musíme mít odvahu říct, že pašeráci lidí a uprchlíci jsou spojité nádoby, bez jednoho by nebyl druhý. Čím více ekonomických migrantů se podaří odradit úpravou sociálních systémů od jejich cesty do Evropy, tím méně jich bude umírat na lodích a v dodávkách při cestě do Německa a tím větší péči budeme moci věnovat těm skutečně ohroženým.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

11:04 Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.