Zahradník (SPR-RSČ): Oslava Mezinárodního dne žen po česku

08.03.2017 21:10

Na úvod, bych rád našim ženám, maminkám, manželkám, kolegyním, babičkám a všemu ženskému pohlaví chtěl pořát krásný svátek MDŽ, aby nás muže měly ještě více rády a ještě více rozkvetly. Mnozí z nás jej považují za přežitek minulé doby, přesto je mezinárodně uznávaný OSN tento den jako oslava výročí stávky newyorských švadlen za svá práva v roce 1908.

Zahradník (SPR-RSČ): Oslava Mezinárodního dne žen po česku
Foto: sprrsc.cz
Popisek: SPR-RSČ - logo

Bylo to první velké shromáždění za volební právo žen, jako svátek jej slavili až v roce 1909 v USA , dva roky na pak v Německu, Švýcarsku, Dánsku či Rakousko-Uhersku, až po 1. světové válce se datum ustálilo na 8. března.

Bohužel i dnes ženy po celém světě a bohužel i u nás v republice musí bojovat o svá práva na lepší zaměstnání (pokud např. matka s dětmi nějaké zaměstnání sežene, protože pro mnohé zaměstnavatele jsou děti přítěž) a samozřejmě taky lepší mzdové ohodnocení, ženy berou v průměru až o skoro 30% méně než muži a to je dost velký rozdíl. Vždyť ženy si zaslouží náš obdiv, kolik práce najednou dokážou zvládnout, kde se v nich ta energie bere.

Ti starší jistě pamatují z vyprávění našich maminek a babiček kolik práce a činností musely zvládnout, ať už to bylo jako dělnice někde v podniku či dojnička např. v JZD. A zároveň i péče o děti, domácnost, manžela a domácí práce. Proto si myslím, že jim tento svátek náležitě patří a věnovat jim sem tam malou pusu nebo kytičku bychom měli nejen 8. března, ale každý den.

Proto v podzimních volbách do Sněmovny volme SPR-RSČ, abychom našim ženám narovnali mzdové a pracovní podmínky a mohly opravdu rozkvést, vždyť to jsou především ženy, které pečují a vychovávají budoucí generace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

7:17 Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nové ekonomické legislativě Evropské unie