Žalkovský (STAN): Děti pomoc potřebují a nezajímá je, jak a z čeho je vládní strana financována

23.08.2015 20:09

Poskytovatelé sociálních služeb - už žádné dotace pro Klokánky, je to nefér.

Žalkovský (STAN): Děti pomoc potřebují a nezajímá je, jak a z čeho je vládní strana financována
Foto: STAN
Popisek: Jaroslav Žalkovský

Co je to FÉR? Děti bez rodičů? Nebo desítky neziskovek, které fungují jako černá díra a nemají výsledky? Organizace, které pod hlavičkou bohulibé činnosti provozují kšefty s tělesně postiženými, kterým z koláče udrobí kousek, zbytek si nechají na platy, auta, počítače, služební cesty? Obrovské mezinárodní organizace, jejichž pracovníci mají platy, o kterých se nám ani nezdá? To je fér?

A potom se ozvou ti, kteří vědí nejlépe, jak se těžko žije v prostředí, kdy stát nedokáže zabezpečit péči o děti, postižené, nemocné. Není to jedna ze základních funkcí státu, stejně jako rodiny, obce, kraje, postarat se o ty, kteří to nejvíc potřebují? A ozvou se tak, že z toho mám husí kůži. Nevím, na čí straně je pravda. Jestli je vše černé nebo bílé. Vím jen, že prohlášení ostatních poskytovatelů zavání hyenismem. Nepomáhejte tomu, kdo se dostal nejen vlastní chybou do problému. I stát má máslo na hlavě. To je o tom sousedovi a koze. Když zdechla mě, ať zdechne i sousedovi. Typická čecháčkovská vlastnost. Pořád se za něco bojuje. Pořád se rozdávají dotace. Pořád se mění podmínky. Mění se politici, bordel zůstává. Vždyť děti si zase nějak zvyknou. Rozhážeme je po ústavech a máme splněno. Dokáže někdo spočítat, kolik peněz stojí, stálo a ještě stát bude například PROMOPRO? Kolik peněz stojí soudní pře, vyšetřování všech těch kauz, které zazáří ve sdělovacích prostředcích, poslanci si na schůzi vymění pár více, či méně, inteligentních nadávek, vyčtou si vše od vzniku republiky a zase je ticho po pěšině? Neměla by nám být hanba? Diví se někdo, že jsou občané naštvaní, když ještě popíchnutí hlavou státu, vidí, že na něco peníze jsou hned a na něco nejsou. Nehodnotím, kdo má pravdu. Hodnotím jen to, že strana, která má ve svém názvu slovo sociální, neumí nebo nechce věc řešit sociálně. Vím, že má dost problémů s kauzou České pošty, která samozřejmě vysmrdí, tak jako ostatně většina kauz, ale to nic nemění na tom, že děti pomoc potřebují a nezajímá je, jak a z čeho je vládní strana financována.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Canov: Nejčernější den v historii Senátu

20:07 Senátor Canov: Nejčernější den v historii Senátu

Nevídaný skandál ve věci návrhu novely Občanského zákoníku (známé pod názvem „Manželství pro všechny…