Žalkovský (STAN): Funguje na České poště vše tak, aby mohla dostávat dotace?

03.10.2015 20:31

Jako STAN, jsme v nedávné minulosti bojovali za to, aby nebyly rušeny pobočky ČP.

Žalkovský (STAN): Funguje na České poště vše tak, aby mohla dostávat dotace?
Foto: STAN
Popisek: Jaroslav Žalkovský

Je celkem pochopitelné, že každý občan je velice rád, když nemusí za službami dvacet kilometrů. Proběhlo mnoho jednání, vedení ČP požaduje od státu dotace na provoz, někteří starostové, kterým povolily nervy, dokonce začali provozovat poštu sami. Nechám na jejich uvážení, jestli je dobré, dotovanou firmu státem, takto podporovat. Vedení Pošty se snaží být rentabilní. To jim nelze upřít. Doručovatelkám přidávají práci, tu prodejem produktů, tu prodejem cigaret. Normují jim kroky, trasy a úkony. Dávají výpovědi doručovatelkám, které sice mají zmapované svoje obce, ale mohly by chtít benefity, protože mají odpracované roky. Těžko shánějí doručovatelky nové. Záběr pošty je velice široký. Pojištění, spořitelna, prodeje všeho možného.

Ale trošku nám uniká základní smysl, proč poštu máme. Potřeboval jsem odeslat doporučený dopis v bublinkové obálce. Dostal jsem radu. Jestli chceš mít jistotu, pošli to vlakem z nádraží nebo nějakou soukromou firmou. Nechápal jsem proč, když máme z našich peněz dotovanou firmu, jejíž základní funkcí je doručovat. Dnes vím, že jsem byl naivní. O tom, že doporučený dopis, odeslaný v úterý, je na poštovní pobočce, se adresát dověděl v úterý. Ale za týden. Jako vysvětlení jsem obdržel informaci, že byl přece v pondělí svátek. Pochopil jsem, že se nemohu chtít spolehnout na to, že by byl doporučený dopis dodán do tří dnů. Nemluvím o škodě, která tím vznikla. A ona skutečně vznikla. A tak se znovu ptám. Funguje na České poště vše tak, aby mohla dostávat dotace?

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokop (Levice): Za populisty mám lháře z ODS

20:01 Prokop (Levice): Za populisty mám lháře z ODS

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ODS.