Žalkovský (STAN): Jak se můžeme efektivně a rychle bránit?

24.08.2015 12:07

Na základě zpráv ve sdělovacích prostředcích o tom, že si soukromé osoby udělají technoparty, která zdevastuje část vesnice nebo města, která ruší noční klid, která přidává práci Policii ČR, hasičům, lékařům se ptám. Kdo ochrání obce před takovým jednáním?

Žalkovský (STAN): Jak se můžeme efektivně a rychle bránit?
Foto: STAN
Popisek: Jaroslav Žalkovský

Nedávná technoparty v poměrně malé obci pořádně zahýbala s děním ve vesnici. Technaři tábořili, kde je napadlo, potřebu vykonávali také tak. Parkování automobilů na soukromých pozemcích a spousta naštvaných lidí. A toto není jediný případ. Nějak se rozmáhá to, že pod hlavičkou zábavy, je porušováno právo těch ostatních, kteří se baví jinak nebo se zrovna bavit nechtějí. Zoufalá starostka do televizních kamer vyjadřuje nejen zděšení, ale i bezmoc, protože jí a její obci nikdo nepomůže. Pomáhat a chránit. Ale koho? Jak je možné, že si v obcích musíme dát líbit takové jednání, které se určitě nelíbí většině zastupitelů a občanů. Existuje nějaká ochrana obecního i soukromého vlastnictví? Existuje nějaká vymahatelnost práva? Existuje zákon, který nám na obcích pomůže? Nebo budeme opět svědky tupých debat o tom, že by se něco mělo dělat. To už jsme slyšeli mnohokrát.

TO BY SE

Zaklínadlo neschopných, zbabělých a vyčůraných. Proto se scházejí komise, dělají kulaté stoly a kecá se o tom, co by se. To nás ale nezajímá. Buď zákon existuje a potom Policie ČR musí konat nebo neexistuje a konat musí zákonodárci. Jen malá odbočka. Když si Policie neporadí s technaři, jak chce v budoucnu řešit problémy, které nás pálí ještě více – migranti, kteří si v mnoha státech také dělají, co chtějí. Opravdu máme věřit všem těm optimistům, že o nic nejde? Ve světle událostí na technoparty se tedy ptám. Jak vyřešit tento problém legálně a účinně? Jednou se to pokusila Policie řešit tak, jak se to řeší v jiných státech, když někdo zabere cizí pozemek a neuposlechne výzvy. Byla z toho v novinách i televizi mela, jak jsou ti policisté a politici brutální. Opravdu si musíme nechat kálet na hlavu? V tomto případě na naše soukromé i obecní pozemky? To snad ne. Zná někdo řešení?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…