Žalkovský (STAN): Léto v Brně budiž pochváleno!

02.08.2015 12:35

Dotace, fondy, peníze, stavby, prostavěnost, termíny. Noční můra každého investora, jak utratit peníze v co nejkratším termínu. A tak plánuje, co nejdříve a co později tak, aby vše klaplo.

Žalkovský (STAN): Léto v Brně budiž pochváleno!
Foto: STAN
Popisek: Jaroslav Žalkovský

U nás v Brně a okolí se neplánovalo a vyřešilo se vše naráz. Příjezdy do Brna ze všech stran se začaly rekonstruovat. Od Kuřimi se plouží tisíce aut hodiny do Brna. Dálnice D1 Z Brna na Vyškov je neprůjezdná, pro jistotu se uzavřela objízdná komunikace i v Rousínově.  Do toho se začaly opravovat i koleje od Tišnova, koleje od Brna do Telnice- Sokolnic. Autobusy nahradily vlaky, ale zase problém – trasu autobusů opět přerušila oprava komunikace v Brně – Komárově. Takže objízdná trasa byla nahrazena jinou objízdnou trasou. 

Tisíce lidí se pařily v autobusech v těch největších vedrech. Náhradní zastávka v Brně u Tesca, bez WC a se dvěma lavičkami. Přístup po chodníku, který zabrali větnamští  prodejci.  Chápeme, že je třeba budovat, opravovat. Ale nebylo by vhodnější více koordinovat a plánovat? Zatím se dopravnímu létu v Brně moc nedaří. Aby se nám cestovalo ještě lépe, zabrali brněnští taxikáři jediná parkovací místa před hlavním nádražím, takže pokud chcete nastoupit nebo vystoupit s kufry u nádraží, máte smůlu.  Celkově se léto v Brně podobá chaosu a lidé toho už mají plné zuby. Kdo je vinen? Neměl by být koordinátor? Třeba odbor dopravy JMK. Ale tam jsme si už zvykli, že je vše složité a neřešitelné. Nejen v tomto případě. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Považuji to vůči občanům za neobhajitelné

11:04 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Považuji to vůči občanům za neobhajitelné

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zastavení diskuse ohledně změny občanského zákoníku…