Žalkovský (STAN): Odvrácená tvář sociálních sítí

21.09.2014 16:32

Odvrácená tvář facebooku, sociální, v tomto případě asociální sítě. Je to celosvětový fenomén. Svět se rozhodl, že bude nejlepší, když všichni budou znát názory všech.

Žalkovský (STAN): Odvrácená tvář sociálních sítí
Foto: STAN
Popisek: Jaroslav Žalkovský

A tak se nové sociální sítě zdokonalily do té míry, že si můžeme přečíst, kdo co ráno snídal, co bude dělat, jaké má problémy, kde je dobrá hospoda, který politik je blázen a podobně. Jak se říká u nás: proti gustu, žádný dišputát. Kdo chce odhalovat svoje soukromí, nechť tak činí, ale jen na své vlastní riziko. Existují dnes týpci, kteří zjišťují, kdo jede na dovolenou, aby mu pomohli od cenností, které rodina nechá doma. Ale s tím nic nenaděláme, že?

Politické strany se předhánějí v tom, kdo bude mít větší návštěvnost na svých facebookových stránkách. Trošku se při tom ztrácí to, že většinu příspěvků dodávají buď příznivci – straníci, nebo jejich tvrdí oponenti. A při bližším studiu příspěvků lze zjistit, že mnoho z nich je psáno v pracovní době, tedy v době, kterou někdo platí. Ať už stát, podnikatel nebo zákazník. Také tak lze nahlížet na problém. Angažovanost, ale za prachy.

Nejhorší ze všeho je ale lidská zloba, tupost a necitelnost a hyenismus, které sociální sítě podporují. Poslední příklad je z dnešního dne, kdy si nějaký grázl založil fcb stránku na jméno zavražděného děvčátka a druhou jménem její maminky a komunikuje s okolím. A to se najde dost dalších duševních zrůd, které obviňují děvčátko z toho, že vraha vyprovokovalo. A vesele se kliká, že se souhlasí s tímto názorem. Proboha, kam jsme se to dostali? Z jedné strany soudíme vydavatele Hitlerových projevů a z druhé strany se umožní těmto zrůdám publikovat názory, které s lidstvím nemají nic společného. Nic pozitivního nevidím v tom, že se vytrácí přímá komunikace mezi lidmi a nahrazují ji smsky, příspěvky na sociálních sítích a jiné výdobytky dnešní doby.  A jako důkaz, že opravdu nemám rád fcb, vyvěsím na něm tento příspěvek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: STAN

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.