Zaorálek (ČSSD): Lidé, kteří celý život pracovali, si zaslouží důstojné a aktivní stáří v bezpečné zemi

06.10.2017 9:32

Naše země se ocitla v pozoruhodném období. Na jedné straně roste ekonomika, na straně druhé se to ale ne zcela projevuje na kvalitě našich životů. Příjmové nůžky se rozevírají. Manažeři si kupují luxusní auta a řada seniorů přitom nemá peníze na důstojné bydlení. My, sociální demokraté, jsme ale připraveni se tomuto trendu v České republice postavit.

Zaorálek (ČSSD): Lidé, kteří celý život pracovali, si zaslouží důstojné a aktivní stáří v bezpečné zemi
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Lubomír Zaorálek

V končícím volebním období jsme se soustředili na odstraňování smutného dědictví, které nám v sociální politice zanechaly pravicové vlády. Zrušili jsme zdravotnické poplatky, odstranili druhý – privátní – pilíř penzijního systému, postupně jsme zvyšovali důchody. Podařilo se nám prosadit systém pravidelného zvyšování penzí podle reálného růstu cen. Důchody příští rok vzrostou průměrně o 475 korun. Zasadili jsme se o výstavbu a rekonstrukci domovů pro seniory i domů s pečovatelskou službou. Bránili jsme dostupnost veřejných služeb pro všechny po celé zemi. Počínaje spolehlivou dopravou a konče zachováním pošt v obcích.

Našim velkým tématem zůstává zdravotnictví. Nepřipustíme, aby se do nemocnic vrátily poplatky, jejichž rušení pravice – ODS, TOP 09, ANO – dnes lituje, nebo aby si museli pacienti připlácet za nadstandardní zákroky. Zdravotní péče musí být bezplatná a dostupná všem. Odmítáme rovněž privatizaci nemocnic a vyzobávání lukrativních oborů všehoschopnými podnikateli ve zdravotnictví. Prosazujeme lékovou politiku, která nevede k tomu, abychom v lékárnách vysypávali peněženky do poslední koruny.

Jsem přesvědčený, že lidé, kteří celý život pracovali, si zaslouží důstojné a aktivní stáří v zemi, která je bezpečná a která nabízí dobré místo pro život i dalším generacím. O takovou zemi bude sociální demokracie usilovat.

I váš hlas může rozhodnout.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

10:04 Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

Ministerstvo spravedlnosti aktuálně diskutuje opatření ke snížení rizika zpronevěry peněz z advokátn…