Zapletal (ANO): Cíl pisatele článku je naprosto zřejmý. Poškodit Hnutí ANO

27.03.2015 9:30

Reakce na nepravdivé informace o daru „neznámého fondu“ pro ANO

Zapletal (ANO): Cíl pisatele článku je naprosto zřejmý. Poškodit Hnutí ANO
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

Dne 25.3.2015 zveřejnil deník E15 článek „Babišovo ANO dostalo dar od neznámého fondu“, ve kterém se čtenářům snaží podsouvat myšlenku, kterak se Hnutí ANO netransparentním financováním zařadilo mezi ostatní strany. Opak je pravdou.

Redaktor píše o Nadačním fondu Rozvoj Slovácka jako o prázdné schránce. Nelíbí se mu, že nezveřejňuje v obchodním rejstříku výroční zprávy, nemá webové stránky, nedají se dohledat jeho sponzoři a v novinách nevyšla od vzniku fondu ani řádka o tom, že by kdy komu poskytl dotaci.

Fond funguje od r. 2007. Za fondem stojí uherskohradišťský podnikatel Dalibor Kaňovský s manželkou. Fond každoročně poskytuje částky kolem sta tisíc korun, převážně na účely rozvoje kulturních, vědeckých a vzdělanostních aktivit na jihovýchodní Moravě. Manželé Kaňovští nemají narcistní potřebu vystupovat v médiích a chlubit se svými aktivitami, jak to činí s gustem jiní.

Jestliže za jejich aktivitou vidí někdo zištné důvody, není to na místě. Kaňovského firma DFK Cab vyrábí kabiny pro vysokozdvižné vozíky a terénní motokrosová auta řady UTV. Je výrobní exportní firmu (80% výrobků směřuje do zahraničí). Není to stavební, konzultační aj. firma, která by se mohla za sponzorský dar „přiživit“ na městských zakázkách.

Cíl pisatele (vydavatele) článku je naprosto zřejmý. Poškodit Hnutí ANO před veřejností a navodit pocit, že se stalo něco nekalého. Nic takového se nestalo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ANO

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kavij (KSČM): Česká republika směřuje do války

4:31 Kavij (KSČM): Česká republika směřuje do války

Česká republika směřuje do války. Žene jí tam svými projevy a svými činy prezident Petr Pavel, premi…