Zarzycký (ANO): Pracujeme pro bezpečnější Plzeň

03.12.2015 19:44

Zastupitelé ANO v Plzni a především v největším městském obvodu Plzeň 1 myslí na bezpečnost občanů. Bohužel 13. září v Paříži ukázalo, že je tato činnosti nezbytná.

Zarzycký (ANO): Pracujeme pro bezpečnější Plzeň
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

Vážení spoluobčané,

v pátek 13. listopadu tragicky zasáhly do života obyvatel a návštěvníků Paříže teroristické útoky, jejichž zrůdnost umocňuje způsob provedení a zejména jejich namíření proti bezbrannému civilnímu obyvatelstvu. Bezpečnostní složky města Plzně a městská policie ve spolupráci se státní policií okamžitě po teroru v hlavním městě Francie přijaly opatření vedoucí ke zvýšení bezpečnosti na celém území Plzně. Zajistit bezpečí občanům, kteří bydlí, studují, pracují či jezdí za rekreací nebo odpočinkem na území Městského obvodu Plzeň 1, jsme si jako jeden z hlavních cílů vytyčili již na počátku našeho působení na zdejší radnici. Připomeňme, že naše místostarostka iniciovala propojení kamer umístěných na území obvodu do městského kamerového systému. Podpořili jsme instalaci videotelefonů do všech mateřských škol tak, aby byl zajištěn vstup pouze povolaným osobám. Ivana Mádlová se aktivně účastní výjezdů, při kterých sociální pracovnice Úřadu MO Plzeň 1 ve spolupráci se strážníky z lochotínské služebny Městské police Plzeň monitorují občany bez domova. Tyto pravidelné preventivní akce pomáhají lidem, kteří se ocitli v nouzi na ulici, a zároveň tak eliminují jejich případné budoucí rizikové chování (kriminalizace, přenos infekčních nemocí apod.). Právě při takové preventivní akci na jaře letošního roku vyšlo najevo, že na poměrně osamoceném místě a v bezprostřední blízkosti rozhledny Sylván, kterou pro MO Plzeň 1 provozují studenti Gymnázia Františka Křižíka, se nachází bezdomovecká kolonie. Zajistili jsme tedy pro každého studenta ve službě náramek s přímým napojením na centrální pult policie, stejným systém je zabezpečen i celý obslužný prostor rozhledny. Prosadili jsme zakoupení dvou záchranářských batohů pro městské strážníky sloužící na našem obvodě, podporujeme pravidelné kontroly dětských hřišť a míst, kde si hrají děti, v těchto dnech pořizujeme vlastní detektor kovů. Péče o klidný a bezpečný život všech obyvatel a návštěvníků Severního předměstí je a bude naším prvořadým úkolem.

V závěru mi dovolte popřát Vám spolu se všemi zastupiteli MO Plzeň 1, zvolenými za Hnutí ANO 2011, spokojené vánoční svátky a vše dobré v roce 2016.

Mgr.Roman Zarzycký - zastupitel ÚMO 1, oblastni predseda Hnuti ANO Plzeň

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…