Zástupci TOP 09 uctili památku Jana Palacha

16.01.2015 19:26

Památku studenta Jana Palacha, jako symbolu a oběti za svobodu, uctili dnes v poledne zástupci TOP 09. U hrobu na Olšanských hřbitovech položil kytici předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg, místopředseda Miroslav Kalousek a další členové vedení.

Zástupci TOP 09 uctili památku Jana Palacha
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek s Karlem Schwarzenbergem

„V dnešních dnech si musíme svobody cenit více, než kdy jindy. To je nesmírná oběť, kterou Jan Palach přinesl, když chtěl zachránit čest našeho národa. Chtěl dokázat, že ne všichni se smířili s normalizací, že neuhnuli. A že jsou lidé, kteří za svobodu nadále bojují,“ řekl předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg.

Stejně jako loni 16. ledna i letos položil kytici k hrobu Jana Palacha i první místopředseda Miroslav Kalousek. „Každý by měl dnes uctít památku člověka, který přinesl nejvyšší oběť za ideál svobody a každý by měl o ceně svobody přemýšlet,“ míní Miroslav Kalousek. „Každý národ potřebuje své hrdiny a své symboly, a tím symbolem, výrazným symbolem, pro český národ je Jan Palach. Na jeho oběť nesmíme zapomenout,“ dodala místopředsedkyně Helena Langšádlová.

Poslanec František Laudát je iniciátorem rekonstrukce rodného domu Jana Palacha ve Všetatech. „Současná situace v naší společnosti a například i v některých západoevropských zemích ukazuje, že svoboda není samozřejmostí. Jan Palach pro svobodu obětoval to nejdražší, co měl, svůj život. Každý by si měl aspoň jednou denně ve své mysli říct, jakou cenu nebo jakou hodnotu má pro něj svoboda,“ míní místopředseda poslaneckého klubu Laudát.

reklama

autor: TOP 09

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

23:07 Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k dlouhodobému pobytu ukrajinských uprchlíků v ČR.