Zastupitelé ANO se ve Vysokém Mýtě budou řídit etickým kodexem

31.10.2014 6:27

Zastupitelé politického hnutí ANO v Zastupitelstvu města Vysokého Mýta se v návaznosti na slib zastupitele a platné právní normy vymezující práva a povinnosti spojené s výkonem mandátu dobrovolně zavazují dodržovat zásady etického kodexu.

Zastupitelé ANO se ve Vysokém Mýtě budou řídit etickým kodexem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hnutí ANO 2011

Etický kodex:

Čl. 1

Zastupitel politického hnutí ANO 2011 zvolený na kandidátní listině politického hnutí ANO /dále jen zastupitel/ vykonává svůj mandát způsobem odpovídajícím důstojnosti a významu této veřejné funkce a zároveň se zavazuje dodržovat tento etický kodex:

a) Zásada ochrany veřejného zájmu – zastupitel se při výkonu mandátu řídí veřejným zájmem. Zdrží se jakéhokoliv jednání, které by vedlo k upřednostnění osobního prospěchu jeho nebo osob jemu blízkých.

b) Zásada otevřenosti – zastupitel svůj mandát vykonává pod kontrolou veřejného mínění. Za tím účelem zachovává maximální míru otevřenosti při poskytování informací o své činnosti a oznámí jakýkoliv možný střet zájmů, k němuž při této činnosti může dojít.

c) Zásada svědomitosti – zastupitel se při výkonu svého mandátu rozhoduje na základě důkladného, objektivního a kvalifikovaného posouzení projednávané věci.

d) Zásada dobrého jména Zastupitelstva města Vysoké Mýto /dále jen ZMVM/ – zastupitel svůj mandát vykonává v odpovědnosti a úctě k dobrému jménu ZMVM. Zdrží se, při plném zachování práva na kultivovanou kritiku, jakéhokoliv jednání, které by mohlo poškodit důstojnost ZMVM, jejích orgánů nebo jiných zastupitelů.

Čl. 2

Zastupitel se zavazuje při výkonu svého mandátu spolupracovat pouze s osobami, které splňují odborné i morální předpoklady pro takovou činnost.

Čl. 3

Zastupitel se zavazuje při vědomí odpovědnosti vůči programu politického hnutí ANO, že v průběhu jednoho volebního období nepřestoupí do jiného zastupitelského klubu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ANO

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…