Žatecká (ČSSD): Vážení přátelé v Lidovém domě

03.11.2017 14:19

Dopis předsedkyně OVV ČSSD v České Lípě do Lidového domu. Romana Žatecká je zároveň starostka a zastupitelka Kraje Libereckého.

Žatecká (ČSSD): Vážení přátelé v Lidovém domě
Foto: romana-zatecka.cz
Popisek: Zastupitelka České Lípy za ČSSD Romana Žatecká

Vážení přátelé v Lidovém domě,

neposílejte mi už žádné dopisy, ve kterých mně žádáte o trpělivost a cokoli dalšího v souvislosti se situací po volebním debaklu. Nehodlám je už dále číst, protože vy jste nečetli ty naše, které jsme vám v posledních dvou letech z OVV v České Lípě poslali. V nich jsme každého jednotlivého člena politického grémia upozorňovali na konkrétní situace v Libereckém kraji a žádali pomoc, když jsme se obávali, že se odrazí v další ztrátě voličů. Ať už se naše výzvy týkaly kandidátek, volebních kampaní či nekomunikace s námi, členy, nikdy jsme nikomu nestáli za odpověď, natož za návštěvu a diskusi o tom, oč nám jde. Teď ale někteří objíždíte kraje - a najednou máme společně tančit na vlastním hrobě a radit, co teď a co potom? V Libereckém kraji, kde našimi vlastními chybami v minulosti upadala podpora voličů a v důsledku dlouhodobého "neslyšení" i mnoha členů raketovou rychlostí, ale pokusy o řešení zůstaly často jen u slov nebo na půli cesty, s podporou Lidového domu? Očekávám dnes už něco úplně jiného: nastavení podmínek pro rychlou změnu vedení strany tak, aby byla skutečně vedena a řízena s cílem posilovat svůj volební potenciál, nikoli jen osobní moc.

My z okresu Česká Lípa chceme stále jedno a totéž: rozbít to zavedené a zjevně nefungující v ČSSD a začít znova - hledat pro ČSSD nové a věrohodné osobnosti a nové vize. Hledat mezi členy ČSSD, tedy mezi těmi, které spojují stejné hodnoty. Po opakovaném volebním fiasku dodávám: musíme chtít zřetelné řízení strany s jasnou vizí, korektní interní vztahy, srozumitelnou komunikaci s veřejností a nového vůdce. Takže jestli chcete něco měnit, změňte termín konání ÚVV a sjezdu ČSSD nejpozději na leden 2018 a v této kritické situaci, ve které se nacházíme, dejte pří ležitost všem členům strany účastnit se sjezdu, pokud o to budou mít zájem. A můžeme si všichni navzájem vyříkat, co v ČSSD uhnilo a co musíme změnit, můžeme všichni vyslechnout nové vize pro změnu strany a jejich nositele, můžeme poměřovat názorové proudy i jednotlivé osobnosti. Bude to čestnější platforma, než sjezd s předem dohodnutými účastníky, kteří hlasují i diskutují podle přísného scénáře. Když se to povede, pak se třeba obnoví i důvěra vlastních členů v to, že má smysl pracovat pro sociální demokracii, důvěra voličů v to, že se ČSSD principiálně mění a má vůdce, který si je znovu získá. Činit v naší situaci a v těchto dnech cokoli jiného je jen zbytečn&ya cute;m dejcháním do utonulého...

Okresní výkonný výbor v České Lípě se 23.10.2017 usnesl, že žádá od vrcholných politiků ČSSD vyvození osobní odpovědnosti za výsledek ČSSD ve volbách do PS PČR a požaduje svolání ÚVV ČSSD a následně mimořádného sjezdu ČSSD v nejbližším možném termínu, nejdéle však v lednu 2018.

Za OVV v České Lípě Mgr. Romana Žatecká, předsedkyně starostka města Česká Lípa a zastupitelka Libereckého kraje

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

21:03 Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

Vláda na návrh ministryně obrany Jany Černochové odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Ba…