Zbořil (Svobodní): ANOkalypsa fotografií v MF DNES - pozitivní ANO vs. nepozitivní ČSSD

07.09.2014 19:27

Apokalypsa je druh spisu v němž je člověku skrze nebeského prostředníka zjevena nadpřirozená pravda, přičemž se slovo apokalypsa přeneseně také používá pro označení katastrofy.

Zbořil (Svobodní): ANOkalypsa fotografií v MF DNES - pozitivní ANO vs. nepozitivní ČSSD
Foto: red
Popisek: Logo Strany svobodných občanů

Pojem ANOkalypsa je druh mediálního sdělení v němž je skrze informační médium zjevena neracionální nadpřirozená pravda, že s "ANO bude líp", což je obecně dlouhodobá marketingová politika soukromých médií vlastněných Babišem pro stimulaci poptávky po kandidátech hnutí ANO voliči. Protože kritika má být konstruktivní, tak projevy ANOkalypsy budu průběžně konkretizovat na aktuálních i historických příkladech. Za úvodní příklad jsem zvolil fota na straně 2 z vydání MF DNES ze dne 2.9.2014.

Jak se říká: "Jeden obraz, vydá za tisíc slov". ANO uvedeno první a ČSSD druhé. Foto prezentující ANO: stranické barvy, větší, obsahuje úsvěv, jasno. Foto prezentující ČSSD: stranické barvy, menší, zamračeno - a to jak na tvářích, tak počasím. Umístěním vedle sebe si čtenář udělá (ne)vědomý obrázek, že s ANO, bude líp. Obdobnou mediální manipulaci dokonce použila v minulosti ODS na svém billboardu, když se vymezovala vůči ČSSD a použila stejné mediálně manipulující prvky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Josef Zbořil - profil

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

11:04 Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.