Zdechovský (KDU-ČSL): Andrej Babiš by si měl zamést před vlastním prahem

08.03.2016 11:46

Pan ministr Babiš mě v rozhovoru pro sobotní Právo a následně na twitteru napadl, že jsem ho a Agrofert lživě udal Evropské komisi. Rád bych proto alespoň v krátkosti reagoval na nesmysly a lži, které v sobotu byly zveřejněny.

Zdechovský (KDU-ČSL): Andrej Babiš by si měl zamést před vlastním prahem
Foto: red
Popisek: Europoslanec Tomáš Zdechovský

Prvně bych se chtěl důrazně ohradit proti lži, že jsem Agrofert udal. Možná by si měl pan ministr zamést před svým vlastním prahem. O udání na pana Babiše se již postarali bývalí spolupracovnici pana ministra, kteří nás, komisi i policii zásobují neustále „anonymy“.

Následně bych chtěl pana ministra vyzvat, aby si nejdříve zjistil, co kdo a kdy říká a pak soudil.   Kvůli opakovaným snahám řady europoslanců pozastavit dotace pro Českou republiku z důvodu možného střetu zájmu ministra financí, jsem se obrátil na paní komisařku, aby to vyjasnila, aby se toto téma mohlo uzavřít. Komise by měla dát závazné stanovisko a tím by byla diskuse jednou pro vždy ukončena. Ale to by se pan ministr musel více zajímat o evropskou politiku, aby to pochopil.

Myslím, že pan Babiš nemá zapotřebí očerňovat politických protivníků, je schopný udělat vše a nedělá mu problém snížit se k vyloženým lžím o udavačích. Tedy, pokud nechce, abychom mu připomínali staré české přísloví: Podle sebe, soudím tebe?

Tomáš Zdechovský
Poslanec Evropského parlamentu za KDU-ČSL

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Felcman (Zelení): V Liberci bude vládnout koalice strachu

16:05 Felcman (Zelení): V Liberci bude vládnout koalice strachu

Reakce koaličních stran Starostů, ANO a Pirátů na nebývalou krizi důvěryhodnosti je ubohá. Bez jakék…